/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +33
    Her gün etmi yenir amk ayrica çocuğa günlük 20tlmi verilir amk abartmissin gibtir git burdan
    ···
    1. 1.
      +1 -8
      Yoksulluğa yerinde saymaya alışmışsın garip gelir tabi.
      ···
      1. 1.
        +2
        Koduğum salağı babam o paranın kat kat fazlasını kazandığı halde bana haftalık 70lira veriyo. tabi mimarlık okuduğum için kırtasiye masrafı hariç. Insanlarımızın tutumlu olmayi ve nefis terbiyesini öğrenmesi gerek.
        ···
      2. 2.
        +1
        gibtir git annem babam öğretmen annem hemşire gelir durumumuz iyi, türkiyenin en büyük ilçelerinden birinde oturuyorum. ben günde otobüs (gidiş geliş 2,5 tl) dahil 10 lira alıyorum, çocuk havyar mı yiyecek mk? ayrıca 800 lira benim burada oturduğum geniş lüks evin kirası, iyi bir semtte geniş ve yeni bir evimiz var. ev bizim ama kira piyasası öyle çevremdekilerden duyuyorum kaç kira verdiklerini. ayrıca her gün et yemek nedir mk en zengin adam bile bıkar bunun zenginlikle alakası yok mallıkla var kim size et en iyi besin kaynağıdır dedi? ben eti genelde yemem bile, olmadığı için değil sevmediğim için. Allah yokluğunu göstermesin ama haftada bir kez et yemek yeterlidir. ben asgari ücretin az olduğunun farkındayım (kesinlikle aç bırakmaz fakat gönül ister ki herkes mükemmel şartlarda yaşasın) ama şimdi gelelim fasülyenin faydalarına...

        bakın bu laftan nefret ederim ama ilk defa kullanma ihtiyacı hissettim: çomar.
        -başta belirttiğim gibi ben çok büyük bir ilçedeyim buradan küçük iller var bir sürü. siz istanbulun taşı toprağı altın diye hücum ederseniz kiraya 1000 lira da ödersiniz mk köylüleri (köylüler başımın tacıdır ne demek istediğim inşallah anlaşılmıştır)

        -kim sana tek kişi çalışsın diyo? annenin eli kolu yok mu madem durum bu kadar vahimse anne de çalışır 3000 lira ile rahatça geçinirler.

        tekrar ediyorum, keşke maaşlar çok çok daha yüksek olsa ama durum bu. ülkemizde maalesef kalifiye eleman bile bu kadarına muhtaç kalabiliyorken, basit ve vasıfsız okumamış hiçbir özelliği olmayan düz insanların açlık numarası yapması çok saçmadır. okumuş veya elinde mesleği olan biri 1500 ne diyebilir ama adamın hiçbir vasfı yoksa ne doktor ne öğretmen ne usta ne tesisatçı ne de berberse bu ne yha pff 1400 lira demeye hakkı yok. hatta 20 sene sonra o işi bile bulamaz muhtemelen robotlaşma yüzünden.
        ···
    2. 2.
      +2
      Sen hergün etmi yiyon
      ···
    3. 3.
      +2
      Valla amk etin kilosu 80 tl diyor bu uç kisilik aile ayda en fazla 3 kilo yer
      ···
    4. 4.
      0
      Ayn amk la
      ···
    5. 5.
      0
      Ayn amk la
      ···
    6. 6.
      +1 -1
      Lan et veya baska bisey neden sadece et olarak dusunuyosunuz her gun corba makarna mi yiyosunuz
      Hiç mi eve meyve almıcaksiniz hiç mi abur cubur yemiceksiniz biraz akıllı olun artık
      ···
    7. 7.
      0
      Hepsinde hakli ama gergin et yerse zengin hastalığı denen çok et yemekten olan bir hastalığına yakalanma ihtimali çok yuksek okadar abartmasak iyi olurdu ama çocuğun okul uzaksa otobüs parası gidiş geliş bide yemek yese öğlen sabah normal pampa mesela benim ev yakında bi antrenmana gidip geliyodum günlük 5 TL harciyodum anca
      ···
    8. 8.
      0
      3 tl git gel desek 5tl harclik desek 8 hadi 10 de ona 20 ne aq neresine sokacak çocuk onu
      ···
    9. diğerleri 6
   tümünü göster