/i/Devlet

  1. 1.
    +45 -7
    Yoksa vatan için mi?

    Bence devlet için ölüyorlar. Vatan için öldüklerini sanıyorlar, çünkü öyle öğretildi. "Her şey vatan için". Evet, her şey vatan için, ama millet vatan için canını verirken, devlet neden vatan için çalışmıyor? Neden hep kendisi için çalışıyor? Neden onu oraya getiren millet bir hiç olarak görülüyor?

    insanların bir amaç uğruna ölmelerini isterseniz, insanlar ölüme gider. Allah için, vatan için, millet için, aileleri için... Cesur insanlar böyle yapar. Cesur insanların üstlerindeki korkaklar da, koltuklarını korumak için ne olursa yaparlar. Korkaklar ile teröristlerin arkasında aynı organizasyon olduğu için, "kelleler" aslında oy için ölüyor. Oylar da, korkakların koltuklarını besler.

    Askerler sürekli şehit olsun ki, halk, devamlı olarak bir tehdit olduğunu sansın. Korksun. Korkan insanlar, kontrol edilebilir hale gelir. Onlara istediğiniz şeyi yaptırabilirsiniz. Her şeyi. Korkan insanlara, onları koruyacağınızı söylerseniz, sizi desteklerler. Başkası ölsün, pek umurlarında bile olmaz. Unutulur. Yeter ki, onlara zarar gelmesin.
    ···
   tümünü göster