/i/Tespit

  1. 1.
    +299 -45
    Regular show, Simpsons, Flapjack ve digerleri dahil, kiminin butun bolumlerini kiminin cogu bolumunu izlemis biri olarak bu yorumu yapiyorum.

    Ve de sunu soyliyeyim , Gumballin tum bolumlerini en az beser defa izlemisimdir. Halen de izlerim.

    Acik ara Gumball en ince mizahli, en dogru tespit yapan, guldururken felsefe yaptiran yetiskin mizahli cizgi dizidir.

    Simpsons, Family Guy, bunlarin yeri ayri, bunlar ondan once vardi diyebilirsiniz. Katilirim. Saygi duyarim.

    Benim bu kaniya varmamdaki sebepleri maddeler halinde yazacak olursam:

    1. Beni daha once ayni bolumlerini defalarca izlememe ragmen bu kadar gulduren baska cizgi dizi olmamistir. Regular in cogu bolumu ayni seyirdedir, kahkahayi nadiren atmisimdir. Simpsons in esprileri de kalitelidir fakat izlerken insana sicaklik vermez. Bir tek bende mi olur bilmiyorum ama izlerken bi yerden sonra sıkılırım. Mizahi anlamiyosundur sen demezsiniz umarim.

    2. Gumballda kimi bolumler insana felsefe yaptirir, dunya duzeniyle asiri dalga gecer.

    3. Gumball asiri agir tespitler yapar. Bu ister aile yasantisi olsun, ister gunluk hayatta dikkatiniz cekmeyen esyalar olsun daha once akliniza gelmeyen tespitlerin de tespitini yapar. Bunlara gulmeye firsat bulamadan baska bir tespit yapar. Babaannenin islak opmesi de dahil.

    4. Gumball cogu seyle, hatta kendisiyle bile dalga gecer. En basitinden bir bolumunde reklam olmasin diye' simdi bu markasiz sekeri bu markasiz gazli icecegin icerisine atacagim' diyerek , bir bolumunde silah yerine (weapon) kagib diyerek (spoon) kendi kendini sansurlemistir. Ve bunu sık sık tekrarlayarak kendiyle ve sansur sistemiyle dassak gecmistir.

    5. Gumball bos dunya duzenliyle, monotonlukla , is hayatiyla, okul hayatiyla ciddi anlamda dalga gecer. izlerken de fark edersiniz. Hatta bir bolumunde illuminatiyle de dassak gecmistir.

    6. Her karakter basli basina bir olaydir. Her karakter ayri bir dunyadir. Hademesinden tutun mudure, patrona kadar.

    Ve de sunu soyliyeyim beyler, boyle bir cizgi dizinin yayinlandigi donemi yasamis biri olarak kendimi sansli hissediyorum. Abarttim mi, bence fazla degil. Hep gibayet edecek degiliz.

    Oturup bastan sona izlemenizi tavsiye ederim. En azindan gunluk hayatin curcunasindan siyrilmis, biraz gulmus olursunuz.

    Edit: Butun bolumleri birbirinden iyi fakat en cok guldugum bolumleri siralamak istiyorum

    1. Cirak: Burada fistigin babasinin mudurunu kesinlikle izlemelisiniz beyler. En cok kahkahayi bastigim bolumdur. Nedeni ise adamin tum esprileri aciklayip kendi kendine gulmesidir. Komik olmasa bile o adamin aciklamasi ile komik oluyordu amk.

    2. Felaket ormani (The picnic) : Eski bolumlerinden ama yine en cok gulduklerimdendir. Hele Darwinin benim pencelerim yok ki diyip esegin poposuna tokat atmasina cok gulmustum.

    3. Kumanda ( The remote) : Finalinde sanki pgibolojik gerilim filmi izlemisim gibi etki birakan bi bolumuydu.

    4. The Painting : izleyin izlettirin. Zaman kavramiyla ilgili hep kendi kendime dusundugum bir paradoksu islemisler. Yine finali degigibti.

    5. Limit: bu dizinin cocuklar icin olmadigini kanitlayan bolumlerinden biridir.

    6 The world: Esyalarin tespitlerinin yapildigi bolum.

    7. Passaword: Anais in zekasini isleyen bir bolum daha.

    8. The Society ( Orgut) illuminatiyle dalga gectikleri bolumdur. Fakat kendi de normal bolumunde subliminal mesajlar icerir.

    Bu liste uzayip gider beyler. En iyisi acin izleyin birini.
    ···
   tümünü göster