/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +439 -41
    istanbulun sosyete semtlerinden birinin varoş bir mahallesinde başlayan hayat & gençlik hikayesi bu.

    Altta "lise" kelimesinden sonrasını okumadım diye enrty girenleri görür gibiyim, sorun değil. ilk ve orta okulda sınıfın tipsiz ama en popüler olan çocuğuydum. Örnek verecek olursak sınıfta ilk sigara içmeye ben başlamıştım, sonra sınıfın yarısı beni takip etmişti henüz daha ilk okulda.

    iyi kötü ilk okul bitmişti o zamanlar OKS sınavıydı liseye giriş sınavının ismi. Sonra sbs falan oldu şimdiki ismi ne bilmiyorum. Herneyse illa biyerden gireceksek oks sınavından gireyim hikayeye. Maddi durum çok elverişli olmadığından dersaneye falan gitme fırsatım olmamıştı. Gerçi o zaman durumumuz olsa bile gider miydim bilmiyorum.

    Fazlalıktan ders mi işliycem diye düşünüp gitmezdim muhtemelen. Sınav günü gelmişti, önümüze soru kitapçıkları dağıtıldı. ilk 90 dakika sınavı bitirenlerin çıkamayacağı falan söylendi. Her insanın kafası bir derse mutlaka basar, benimde türkçe dersim çok iyiydi derslerle aram olmasada. Sınav başladıktan sonra türkçe ve sosyal bilgiler testlerini okuyarak çözdüm. Matematik ve feni uğraşsamda yapamayacağımı biliyordum.

    Hiç soruları okumadan sallayarak sınavı yaklaşık 60 dakikada bitirdim. Sıramdan kalktım gözlemci hocaya kağıtları verdim, arkamı döndüm tam çıkacaktım ki, hoca ilk 90 dakika boyunca sınavdan çıkışın olmadığı gerçeğini hatırlattı. Tabiiki bütün sınıftaki tanımadığım tipler bana bakıyordu, sınavın başında bir kız görmüştüm yan tarafımda oturuyordu, güzelde gelmişti gözüme. Sıradan fiyakalı bir kalkış yapmışken hocanın beni bozması, kızında o an bana bakıyor olması beni tetiklemişti.

    Hocanın yanına doğru tekrar yürüdüm ve, "çıkarmıyorsanız o zaman kağıdımı geri verin hocam sizde belki aklıma bişeyler gelir diyerek bi bin gülüşü attım." Kağıdımı alıp sırama geri döndüm. 30 Dakika daha bekledikten sonra sınıftan çıktım. Çıkışta çocuklarını bekleyen aileler vardı hep, beni bekleyense hiçkimse yoktu. gibimin üzerine sakladığım sigara pakedini çıkarıp bir sigara yaktım kapı önünde ve evin yolunu tuttum.

    Seri partlar halinde yazacağım devdıbını panpalar. yer, yer sizlere 31 arasıda vereceğim merak etmeyin.

    Edit : Hikaye sona ermiştir arkadaşlar. Yaklaşık 3 gündür hikayeme eşlik eden, panpalarıma, trollüne, anancısına ve tüm inci Sözlük ailesine buradan selam olsun.
    ···
   tümünü göster