/i/Devlet

  1. 51.
    +5
    Portakaldaki son vitamin bak güzel kardeşim.. Laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır.. Yani devleti dini kurallar kullanarak yönetemezsin demektir.. Ancak başörtüsü yönetim şekli değil sadece bir giyim tercihidir.. Ancak insanlar başörtüsü taktıkları için okullara askeri törenlere alınmazken, mini etek giyen askılı badi giyenler girebiliordu.. Neden diğer insanlarında hakkı verildiğinde sen ve senin gibi yavşakları rahatsız ediyor anlamıyorum..
    ···
    1. 1.
      0
      baş örtüsü veya türban 2 side aynı anlama çıkıyor ayriyetten bu giyim tercihi değil bir dini ritüeldir , aç bir ayet oku hiç olmadı googleye yaz çıkar , şimdi dediğin lafa geliyim" Laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır." yazmışsın umarım cevabı olmuştur ayriyetten , osmanlı döneminde bile 1916 yılından itibaren kadın askerler alınmış 1919 yılında ise güçsüz kaldıkları için kapatılmıştır .

      15 temmuzda siyasal islamı kullanan bir örgütün darbesini yaşamış, 1. balkan savaşında orduya siyaset sokulduğu için balkanları kaybetmiş bir ülkenin hiç ama hiç akıllanmadığının göstergesidir. özgürlük vs gibi hayallerle kendinizi kandırmaya veyahut başkalarını kadınlara özgürlük diye kandırdığınızı zannetmeye devam edin.
      ···
   tümünü göster