/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1 -4
    Kamu iktisadi teşekkülleri devletçe yapılır evet ama günümüz konjonktüründe devlet bunları elden çıkararak artan maliyetlerinden kaçar, hazineye özelleştirmeye bağlı sıcak para girişi sağlar ve özel sektöre devrettiği hizmetin denetimini sıkı tutarak kaliteyi yüksek tutar.

    idare faaliyetlerinde maximand ilkesini Temel alır birey gibi fayda maliyet karşılaştırması yaparak hareket eder. Hizmet sunma adına anayasal dayanağı olan yollara başvurur bunlar yürütme organının tekelindedir. Yap işlet devret sistemi en çok revaçta olan sistemlerden birisi olup hava alanı, liman vs hizmetler hazineye yük olmadan hızlı şekilde halka sunuluyor fakat mülkiyet elbette devletimizin.

    Esnaf ve halk irdelenirse KOSGEB den tutun hibe kredilere varana kadar birçok alanda devlet esnafına el uzatıyor, olması gerektiği gibi. Yerli üretim savunma sanayisi kuruluyor emsallerine göre kalite ve vizyon sahibi ürünler oluşturuyoruz lakin heyecana kapılmamak lazım çünkü seri üretim aşamasında hala sorunluyuz.

    En son gelişmelerden birisi olarak devlet sebze meyve hallerinin sayısını oldukça azaltma kararı aldı bu sayede çiftçi den ucuz alıp pahalı satan aracılar azaltılacak. Her şey elbet güllük gülistanlık değil fakat pozitif bir yol alma var görmesini bilene.

    Devlet son KHK ile 4500 pkk terör örgütü ile ilişkili memuru işten attı, doğuda katliam var polis zülm ediyor bildirisi yapan hocalardan 182 tanesi atıldı. Evet ülke Suriyeli doldu lakin ordumuz Musul meselesinde katakulliye geldikten Bu yana ilk defa aktif rol alarak bu gönül bağı olan yurtlara akın ediyor.

    Hukuk öğrencisi olarak belirtmek istiyorum askeri olarak kontrol ettiğimiz bölgelerde bizim hukuk sistemimiz uygulanır oralar belki kukla yönetici belki kuzey Suriye Türkmen devleti belki de kırım rusya örneği gibi katılma referandumu ile bizim olacak. Bakın hayalperest diyebilirsiniz fakat bugün suriye topraklarına toki 200.000 daire inşa ediyor ve devam edecek etmeye,bu bile az evvel dediklerime kanıt nitelikli.

    Hatalar oldukça fazla yürütme organında fakat bundan dönmesini iyi bildiler bugüne kadar. Misal pkk pyd arasına giren askerimiz onların birleşmesini engelliyor ve hatta büyük korku veriyor münbiç rakka ya gideceğiz dememiz. Kantonlar bşrleşene kadar sessiz kalmış olmak büyük hata AKP adına fakat hatadan döndüler ve bugün dediğim gibi birleşme engellendi.

    Bu kadar karamsarlığa felaket tellallığı yapmaya lüzum yok bizi yıpratan engelleyen şey anlayışsız bir topluluk haline gelmiş olmamız. Aşmamız gereken budur. ANLAYIŞ OLDUKTAN SONRA SiSTEM ROMA DEMOKRASiSi DAHi OLSA iLERi GÖTÜRÜR. Anlayışa kavuşsun halk parlamenter sistem de başkanlık sistemi de mühim değil. Siz saygıyı koruyun.

    ALLAH DiNiNi VE iNANANLARI SAHiPSiZ BIRAKMADI, BIRAKMAZ

    Edit: Boşluk bıraktım rahat okunsun.
    ···
   tümünü göster