/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +2
    15 temmuzda darbeyi durduran tek şey, ordudaki cumhuriyetçi subayların, önceden fethullahçı olduğunu bildiği bazı subayların darbe yapmaya kalktığını anlaması oldu. bundan sonra, ordu içindeki çoğu subay bu oluşuma katılmayı reddetti. silahlı kuvvetlerin içindeki çoğu subaydan destek alamayan bu girişim başarısız oldu. yoksa tüm silahlı kuvvetler bu oluşuma katılsaydı, öyle uçaklara taş adan adamlar veya tankın üstüne atlayan adamlardan falan bahsediyor olmazdık buna emin olun.

    kaldı ki, ordu kurmaylarının tamamı girişime destek verseydi, öyle televizyonlarda halka çağrı yapacak siyasetçiler de bulamazdık. o ara çoğu yurt dışından sığınma talep edip sıvışmakla meşgul olurlardı.

    zaten, darbenin başarısız olduğunu anlayınca halka gazı ayarı verip, durumu fırsata çevirdiler.

    olay bu kadar basit koçlar. debelenmeye lüzum yok. kimse tankın üzerine atladım, uçağa kafa atmaya çalıştım diye böbürlenmesin. millete gazı verip ölümüne sebep oldular, sonra da şehit diye onurlandırıp sıyrıldılar. televizyon aklından çıkın, düşünün azıcık. çoğunluk bir şeye inandı diye gerçeklerin üstü örtülmez.
    ···
   tümünü göster