/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1101.
    +23 -1
    PARA YÖNETiMi

    Özellikle şehir dışında üni vs okuyan kardeşlerim bana iyi güzel anlatıyosun bro da bunlara para mı dayanır diyor. Dayanır kardeşim dayanır. Sen merak etme. Sen fast fooda sigaraya verdiğin parayla benim dediklerimi yapar kar bile edersin emin ol. Tabii maddi durumu el vermeyen kardeşlerim için çareler tükenmez. Bana mesaj atsınlar anlatsınlar çözeriz.

    Benim elime geçen para kıymetlidir kardeşlerim. Öyle har vurup harman savurmak size sadece zarar getirir. Para harcarken kendime koyduğum bi kaç kuralım var.

    -Fast fooda asla para verme, gerektiği zamanları sen bilirsin zaten. Kız arkadaşınla çıkarsın vs onları geçiyorum. Bunların haricinde hem sana zararlı hem cebine.

    -Sigara şu zamanda cebinin en büyük düşman. Kullananlar bilir. Rothmans 9.5 lira. Zaten hala sigarayı bırakmayan yok, değil mi?

    -Kendime harcadığım paraya acımam işte. Saçıma, üstüme,spora, sağlıklı beslenmeye. He böyle dedim diye de tuttuğumu alıyor muyum? Tabiki hayır. Kıfayet için arada bir bakarım indirimlere, berberin fiyat/kalite oranı en iyi olanına giderim. Yani kısaca berberde uyguladığımı bütün konularda uygularım.

    -Bazen kendime izin veriyorum. Önceden kenara koyduğum parayı, sizin de elinize geçen biriktirmeye yetiyorsa biriktirmeye çalışın, arkadaşlarla bi mangala, kızlarla bi sinemaya harcıyorum misal. Memur gibi yaşamak da olmaz değil mi? Hayatımızı yaşayacaz,her şeyden gerektiği kadar.

    -Biz nasıl tavuk, köfte her gün yiyelim diyenler için. Günde 200 gramdan haftalık 1400 gram yapar. Beyler bimin köftesi var 1 kilo 15 liraydı galiba. Tavuk göğsü 1.5 kilosu 10-15 lira. Haftalık 20 liraya çıkarsın et konusunda.

    Bir de kimseye mahcup olmayın beyler. Kimsenin eline bakmayın mümkün olduğunca. Ha borç istemek ayıp mı, değil? Ama dediğiniz günde ve saatte aynı parayı vermeye çalışın. Kendi kendinize, aklınızı kullanırsanız yetersiniz.

    Genel olarak benim verebileceklerim bu kadar.
    ···
   tümünü göster