/i/Tespit

  1. 1.
    +1
    bir kadın düşünün hayatını finanse edebilecek tüm yetkileri elinden alınmış herhangi bir nitelik sahibi olmayan kültürel anlamda bilgisiz bırakılmış ve dolaylı anlamda özgüveni yok edilmiş..

    medeni cesareti olmayan kendi duygularını ve bireysel anlamdaki düşüncelerini lanse edemeyen bir kadın..

    düşüncelerinin tamamı batıl inançlarla dolu hayattaki tek vazifesinin çocuk doğurmak ve yemek yapmaktan başka bir şey olmadığını kanıksamış bir kadın..

    ne kadar acı verici değil mi?

    cinsiyet ayrımcılığı yapmanın hiç bir anlamı yok.. insana insan olduğu için değer verilmeli.. dini dili ırkı ve etimolojik kökeni ne olursa olsun insan olduğu için değer ve hoşgörüde bulunulmalı..

    cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda açılan köy enstitülerinden mezun olan binlerce kızın edindiği geçerli mesleki ünvanlar için.. daha sağlıklı nesiller yetiştirmek için.. cinselliği ayıp ve gizli saklı kalmayacağı bir ülke için sadece biraz daha medeni olalım..

    medeniyetten kastım ahlak dışı diyaloglar veya benzeri utanç verici basitlikler değil.. sadece daha açık olalım konuşalım..

    13 yaşındaki kız çocuğuna sen gelin olacaksın izleniminde bir algı yaratmayalım.. ona geçerli bir meslek edindirip hayata kazandıralım.. kazandıralım ki onunda doğurduğu evladına aynı fikri aşılamasını sağlayalım..

    öyle bir ülke istiyorum ki devlet başkanı kadın olsun.. öyle bir ülke istiyorum ki milyonlarca girişimci ticari ünvan sahibi iş kadını olsun ve ülke içindeki ticari sürkilasyonu arttıracak nitelikte ticari reformlarda bulunsun..
    ···
   tümünü göster