/i/Oyunlar

Hayat bir oyundan ibaret değil midir ?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +48 -5
    Mount & Blade: Ateş ve Kılıç (ingilizce: Mount & Blade: With Fire & Sword), Orta Çağ temalı bir rol yapma video oyunudur. TaleWorlds'ün izniyle Sich Studio ismindeki bir Rus firması tarafından geliştirilmiş olan oyun, esasen 2008 senesinde yayımlanan Mount&Blade oyununa ait bağımsız bir genişleme paketidir. Paradox Interactive tarafından 3 Mayıs 2011 tarihinde tüm dünyada satışa sunulmuştur. 17. yüzyıl Avrupası'nda geçen hikayede bazı karakterler, Nobel ödüllü yazar Henryk Sienkiewicz'ın Ateş ve Kılıç isimli kitabından bire bir alınmıştır.

    iÇERiĞi

    17. yüzyıl Avrupa'sında geçmektedir. Harita Karadeniz'den iskandinavya'ya kadar uzanıyor. Oyun içindeki haritadaki şehirler gerçek mimari şekilleriyle küçültüldü. Şehirler devasa boyutlarda! Binalar ve iç yapıları oldukça detaylı. Şehirler gizli yer altı mahzenleri/tünellerine sahip. Her kültürün kendisine has mimari özellikleri var. Örneğin kilise, cami gibi kutsal mekanlar mevcuttur. Mount&Blade: Warband'ın aksine kale kuşatmalarında birden fazla merdiven var. Kale kuşatmaları gelişmiş durumda. Rüşvet verebiliyoruz, yemek arabalarını zehirleyebiliyoruz. Yeni animasyonlar mevcut. Mount&Blade ve Mount&Blade: Warband'ın aksine tüfekler, tabancalar ve el bombaları mevcut. Yeni SkyBoxlar. Askerler sadece acemilikten, kıdemli ve seçkin olarak terfi edilebiliyor ancak zırhları ve silahları istenildiği gibi değiştirebiliyor. Para yatırma, faiz, bankacılık sistemleri de mevcut. Oyunda üç adet senaryo mevcut. Oyuncu bu üç senaryodan istediğini oynayabiliyor.

    KRALLIKLAR

    Oyun 17. yüzyılda Avrupa'da geçiyor. Avrupa hakimiyetini almak için bir mücadele vereceğiz. Bu yapımın diğer oyunlardan farkı ise ilk kez gerçek krallıkların kullanılması.

    Oyunda 5 krallık bulunuyor. Bunlar,

    Kazak AtamanlığıLehistan-Litvanya BirliğiRusya Çarlığıisveç KrallığıKırım Hanlığı (Gerçekte Osmanlı'ya bağlı)

    Kazak Atamanlığı

    Kazak Hetmanlığı, vahşi bir ruha sahip özgür savaşçılardan oluşan Ataman Bogdan Hmelnitski tarafından yönetilen bir Ukrayna bölgesi.

    Kazaklar özgürlükleri için Polonya ile savaşıyor. Hetman Boğdan Rusya'dan herhangi bir Polonya tehdidine karşı yardım almakla zorlanıyor. Kazan Hetmanlığı ile Moskova Çarlığı birlikte Polonya Cumhuriyeti'nin üstüne yürüyecekler.

    Lehistan

    Lehistan, Polonya Cumhuriyeti ya da Litvanya-Polonya Milletler Topluluğu olarak da bilinir. Kral Jan Kazimierz'in yetkisi altındadır. Bu asi bölge üç farklı ırk barındırır. Bunlar, Polonyalılar, Litvanyalılar, ve Ukraynalılar. Lehistan Kanatlı Hussar Süvarileri ile ünlenmişlerdir. Zengin bir orduya sahip olmalarına karşın kırılgan olmaları bir krallığın sonunu getirebilir.

    Rusya Çarlığı

    Ateş ve Kılıç çağından yeniden doğun. Rusya kendini Çarların kontrolü altında çok güçlü görüyor. Oyunda Rusya Çarlığı'nın hakimiyeti Romanov Hanedanı'ndan Çar Aleksey Mihailoviç'in altındadır. Moskova Çarlığı, Lehistan'dan kaybettikleri toprakları geri almak için, kaliteli ve iyi ekipmanlı ordusuna güveniyor.

    isveç Krallığı

    Zengin, tarafsız ve şimdiye kadar güçlü olan isveç Krallığı sabırlı bir şekilde Rus-Polonya çatışmasının yenik tarafını fethetmeye hazırlanan tüfekçiler ve güçlü süvarili bir orduya sahiptir. isveçliler hiç saraylarında veya evlerinde durmazlar hep komşu ülkelerin sınırlarında devriye gezmektedirler. isveç Krallığı, o dönem Kral Carl Gustaf'ın önderliğindedir.

    Kırım Hanlığı

    Müttefikler içinde yakalanıp kalan bir hanlık. islâm Giray Han tarafından müttefikler sayesinde güçlenen Kırım Hanlığı, Rusya Çarlığı ve Lehistan tarafından kollanmakta ve yakında kendini çaresiz ve savunmasız bulacaktır. Kırım Hanlığı gelecekte, Kazak Atamanlığı'na ihanet etmekle zorlanabilir. Ve çok hızlı atlı okçularını başka bir yere göndermek zorunda kalabilir.

    EDiT: 20 şukuya 2. Parta senaryoları yazarım. 40 şukuya 3. Parta oyunu nasıl oynucağınızı yani nasıl hızlı gelişip zengin olacağınızı anlatırım.

    EDiT2: Senaryolar atıldı.
    ···
   tümünü göster