/i/Tespit

  1. 1.
    +80 -4
    Evet beyler bu başlıkta devletin içinde bulunduğu durumu, jeopolitik olaylari, yapılanları yapilamayanlari vs geniş çaplı bir şekilde ele alacağım. Bunlar tamamen benim g görüşümdür.

    ilk olarak sınırlarımızdan bahsedeceğim:

    -Kuzeyden Rusya'nin Ukrayna ile savaşı,

    -kuzeydoğuda Ermeni döllerinin Kardeş ülke Azerbaycan'a yaptıkları tacizler,

    -Doğuda Çin'in Türkistan'a yaptığı zulümler,

    -güney doğuda ki terör olayları; Sur, Cizre..
    -Güneyde Suriye bir yandan Irak ve savaşlar, El bab, Kıbrıs görüsmeleri, Arap Baharı,

    Ve son olarak da kardak krizi ... Ulan amk amma sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz.

    Önce Suriye de savaş çıktı, biliyorsunuz, suri leri ülkeye aldık ilk başta doğru buluyordum ama sonradan gelenlerin sayısı milyonları bulunca şiddetle karşı çıkmaya başladım, etnik krize sebep olabilir ileriki zamanlarda. Adamlar geldiler tacizler, tecavüzler, terör olayları arttı iyice. Bunlarla birlikte yüzlerce terörist geldi ülkeye. PTT, nüfus mudurlukleri hepsi tıka basa dolu. Benim öğrencim 400-500 lira burs alırken bunlara 1200 lira burs veriliyor. Kalmadı huur çocukları sıçan gibi doğuruyor. Ulan bu şey gibi aynı, evin yanıyor, itfaiyeci aramiyorsun, komşular geliyor kovalarla su falan dökuyor, ama sen komşunun evine gidip karını gibiyorsun aynısı amk. Yanlış politika izlendi kanaatindeyim. Geçen Türkmen komutan dedi ya 18-45 arası askere alınsın diye. Aynen öyle katılıyorum alınsın ama bunun ekonomik bir bedeli var. Şöyle deseler herkes bir lira versin bu picleri askere yollayak. Millet yüzer lira verir ben söylüyorum. Velhasıl daha kendimize yetemezken ilin veledine bakıyoruz.

    Kardak krizi, ulan amk yunanlari neye güveniyor anlamıyorum. Tansu çiller zamanında f16 ların it dalaşını bilirsiniz ağızlarına sicmisiz. Şimdi yok darbecileri vermiyoruz falan filan. giberler adamı amk rumları. Ama bizimkiler alttan mi aliyir, yoksa gotumuz mu geliyor anlamadım. Yolla f16 ları bi alçak uçuş yap. Soloturk le egede uc falan. kasiniyor bu pekekentler.

    Kıbrıs... Ulan amk benim dedelerin gitmiş, babalar gitmis, anneler beysiz kalmış. bizim toprağımız diye şimdi bilmem yüzde kaçı bu picleri veriliyor. Aslında verilmesi mantıklı, Kibrista yaşayan insanların bizden çok rumlara hayranlık duyması bunu mantıklı kılıyor ama yine de toprak verilmemeli. Kesinlikle bende atalarimiz topraklarımız için savaştı, kan döktü. Şimdi kemikleri sizliyordur Allah bilir..

    Fırat kalkani na gelince, darbe sonrası onca askerin, deneyimli askerin daha doğrusu ekgibliğinde başarılı gibi sanki. Ama askeriyedeki disiplinsizlik biraz artmış gibi. Askerlerde bir rahatlık var atletle çekilen pozları bilirsiniz. Asker arkadaşlardan da duyuyoruz, disiplinsizlik var yani. Bu operasyon geç kalınmış bir operasyondur. Kobani olayları başladığında yapılması gerekiyordu.

    Doğu daki terör olaylarına gelince, Osman Pamukoğlu gibi bir adam yeter aslında. Vaktinde Zaman gazetesinin Doğuda evlere yığınak yapılıyor diye haber yaptığını okudum geçen. Yani göz yumuldu gibi sanki. Artı teröristlerin yardım eden kaltaklarin fotoğrafları da var. Kazan kazan yemek pişirenleri gordum. Duvar örenler falan, sonra devlet ne yaptı ev verdi o kaltaklara, geberin amk huurlari.

    Genel olarak bunlar sınıflardaki olaylar. içerideki olaylara geçelim şimdi.

    Darbe yapıldı bu yaz. Amk koydeydim ben uyuyacaktim, çise gittim aradı kuzen darbe yapılıyor nerdesin amk diye. Bende TV yi açtım hemen tayip daha yeni CNN e çıkmıştı. Dayımın uyandırdım darbe oluyor diye, Böyle darbe mi olur amk diyip yatmıştı amk. Yani farklı gorusleim var bu konuda, darbenin yapılış tarzi, darbeler tarihinde böyle bir şey yok amk. başarısız olacağı tankların köprüde olmasından belliydi amk. Onca insanımız şehit oldu. Taktir ettim, kaçmak yerine, kabullenmek yerine eline bayrağı alan çıktı, vatanseverliğimiz gün yüzüne çıktı. Ama askerlerimize yapılan şeyleri de unutmuş değilim a kafasını yamuk tutulan asker varya ağlıyor, onu görünce ağladım, bende sizin evladinizim baba diyor tankın içinden. Bilmiyoruz diyor ağlıyor adam. huur çocukları da vuruyor bunlara. sizin vatanseverliğinizi gibiyim ben. Falakaya yatırıyor, polislere destek olacaksınız diye çıkarmışlar bunları garibim de gelsin dayak yesin. Allahin laneti darbeyi yapanlarla, askerimize eziyet edenlerin üzerine olsun. Yazık oldu vatan evlatlarına. Dün bi başlık vardı o çocuk da ornek buna, Allah rahmet eylesin. Darbecilerin amk. savunan yok bunları ama feto mu yapti artık kim yaptıysa.

    Rusya uçağını düşürdük sonra tayip mektup yolladı özür mektubu. çıkarlar işte. Amerikadan korkmam ama rusyadam korkarım Putin den hele. Gotu yere yakın olandan korkacaksin ağa. Onun kadar başarılı bir siyasetçi bu yüzyılda yoktur galiba. Tayip var da biraz o * Rusyayla yakınlaşmak iyidir mi bilmiyorum. Zira Türkistan devletlerini asimile ederek benliklerinden uzaklaştıran devlet o. S400 verse bize efso olur.

    Dolarin yükselmesi normal amk yukarda anlattiklarima bakın bi amk. normal şeyler mi ??
    De düşüyor bu aralar iyi.

    Yoruldum amk ellerin uyuştu len

    Yapılan şeyler aslında güzel, köprüler yollar tuneller, sağlık alanındaki değişimler, hani gerçekten iyi değil mi yapıyorlar adamlar belediyeler de çalışıyor, eskisehir, Gebze hele amk. Evin orayi dolduruyor teleferik gelecek. Yerler çok pis degil ama bunları yaparken bizi gibiyorlar. köprüyü yapmadın yaptirdin orasi bi dursun. Ama yaptım dedin. Sonra doksan lira geçiş ücreti bictin bu nedir abi. Manş tüneli kaç Euro bilmiyorum. Ama emin olun bizimkine oranla daha ucuzdur. Yani para almasa daha güzel olur Veya beş lira on lira, herkes kullanır. Objektif olun beyler biraz, iyi olanlar iyi, kötüler kotudur.

    Devlet fatih projesini yapti, lisenin son senesi denk geldim. Abi çok iyiydi. Yutuba falan gidiyorduk dersi videoları, işte anlatımlar, herşey elinin altında. Ama tabletler gereksizdi. Millet kirdirip ferre izliyor simdi. Hiçbir şey kitabın yerini tutmuyor.

    Eğitim alanında bir çaba varda bu çabayı milli savunma bakanı yapıyor amk. Kültür bakanı da eğitim bakanı. Aşure gibi karışık bir durum var ortada. Milletvekilleri ya hukukçu. ya da inşaat mühendisi falan. Ön sekiz yas iyi oldu da akli oturmamış insanların geçmesinden korkarım. Birde en fazla iki dönem yapsınlar şunlar vekilliği. Çok para alıyorlar amk. Yirmi beş bin lira nedir amk.

    Vergiler ebemize sokuyor.

    herşey pahalı diyoruz da ayaklarda hep harley cat goruyor um. Hep marka amk. Madem para yetmiyor neden ayfon yedi pılas 256Gb var elinde.

    Şimdilik bu kadar bir saattir yazıyorum bi sukuyu eksin gormeyin tamamen prim amaçlıdır. Optum bye

    Özet: Ülke yi tak zütürüyor, iyi şeyler var, ASELSAN, roketsan, falan efsane projeler ilerliyor, ancak düzgün daha yöneticilere ihtiyacimiz var, OKUMAKTAN BASKA CARE YOK.

    Dolarin yükselmesi normal

    Vergiler bizi gibiyor

    Adam olmamiz lazım

    Ecdada ataya sovmek yok

    Tarih şuuru, bilinçli okuma gerek

    Çok okuyun

    göklerden gelen edit: mobilden yazdım amk bir sukuyu çok görmeyin
    evrenden gelmeyip, içimden gelen edit: akp li değilim, aslında muhsin yazıcıoğlunun davasını savunuyorum. oy kullanırken bu davaya bağlılık oranını göz önünde bulunduruyorum. *
    ···
   tümünü göster