/i/Devlet

  1. 1.
    +37
    05.12.2009 tarihinde Beşiktaş Adliyesinde Özel Yetkili savcılar tarafından sorguya çağrılan Dz.Yb.Ali Tatar aynı gün tutuklandı.09.12.2009 ve 14.12.2009 tarihlerinde iki kez tutukluluğuna yapılan itiraz sonunda 16.12.2014 tarihinde tutuklu olarak bulunduğu Hasdal askeri ceza evinden serbest bırakıldı.

    Hiçbir yeni delil ya da bulgu olmaksızın savcı Süleyman Pehlivan’ın itirazı üzerine hakkında tekrar tutuklama kararı çıkarıldı.

    Yarbay Ali Tatar'ın adına açılan resmi web sitesinde yer alan biyografi sayfasında "O dönem ruhsal olarak olumsuz yönde etkilenen Dz.Yb.Ali Tatar hakkında çıkarılan yeniden tutuklanma kararını kabullenemedi. Bütün ikna çabaları maalesef karşılık bulmadı. Tıbbi destek alma çabalarımız engellendi. Tüm bu yaşanan sürece karşı derin bir infial hali yaşayan Dz.Yb.Ali Tatar, 19.12.2009 tarihinde evinde 'Hukuksuzluk sürecine hukuk adına saygı gösterilemez' diyerek yaşdıbına son vermiştir." ifadeleri kullanıldı.

    Dz. Yrb. Ali Tatar'ın naaşı Ankara Karşıyaka mezarlığında toprağa verilmişti

    !Ağabey Ahmet Tatar da konuyu kısa bir soruyla özetiyor...

    Nesini söyleyeyim canım efendim.

    "Gayrı düzen tutmaz telimiz bizim. Arzuhal eylesem deftere sığmaz, omuzdan kesilmiş kolumuz bizim."

    Ne söylenebilir ki? Bizim yolumuzda kin, nefret yoldan düşmeyi gerektirir. Yapamazsın böyle bir şey ama ortada o kadar büyük bir haksızlık var ki... Ben şaşıyorum. Bu kadar dalgayı, bu kadar dümeni, bu kadar yalanı, haksızlığı hangi inancın neresine sığdırdınız?

    TÜM BUNLAR OLURKEN BiRiLERi UTANMADAN gibILMADAN MEMLEKET BAĞIRSAKLARINI TEMiZLiYOR DEMiŞTi

    Kutlu Tini Şad Orunu Uçmağ Olsun !
    ···
   tümünü göster