/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +214 -131
    Bildiğimiz gibi şu an akpliler başkanlık sistemine destek alabilmek için ellerinden her geleni yapıyorlar türlü türlü kampanyalar, tv, radyo, gazete, internet trolleri her türlü imkan seferber edilmiş durumda yeterki sandıktan evet çıksın. evet çıksın diye yapmadıkları şaklabanlık yok.

    kürtlerin desteğini almakta sandıktan evet çıkması için çok önemli ve kürtlerin desteğini alabilmek için başkanlık sistemi gelirse ülke eyaletlere bölünecek ve güneydoğuda yaşayan kürtler özerk yönetime kavuşacak tıpkı ırağın kuzeyindeki kurdistan özerk yönetimi gibi.

    ondan sonra başkanlık gelir gelmez özerk yönetime kavuşan kürtler faaliyetlerine başlayacak halk örgütlenecek ve türkiye devletinden ayrılmak için bir refaranduma gidecekler ve refarandum da kurdistan devletine katılma kararı alınacak ve böylece başkanlık sisteminde en kazançlı kesim kürtler olacak.

    evetçiler bu durumu öğrenecekler fakat iş işten geçmiş olacak çünkü bu seferde olay faiz lobisine dış güçlere üst akıllara bağlanacak. harita aynen böyle olacak bop projesinin eş başkanı görevini tamamlayacak...

    Güncelleme :
    Eyalet sistemi başkanlık sistemine dahil değildir diyenler refaranduma zütürülecek yeni anayasa tasarısının 16. maddesine baksın o madde başkana böyle bir yetki veriyor. yani daha ne ucu bucağı açık geniş yetkiler mesela örnek vereyim : sadece rte yi kastetmiyorum ama ondan sonra biri başkan oldu diyelim gel bakalım senin karın bundan sonra benim senin değil desin başkana boyun eğmek zorundasın yani evetçi kardeşim karının elden gitme ihtimaline evet diyorsun böyle geniş yetkiler. yani başkanlık kulluk sistemi.

    devletin tüm yapısı değişiyor arkadaşlar bu sistemle bu oylama son oylamanız bu oylamada başkanın her dediğine evet diyorsunuz unutmayın. cumhuriyetin kökleri taaa osmanlıya kadar dayanır gelişe gelişe en son en gelişmiş sistemimiz elden gidiyor eski sisteminizi çok özleyeceksiniz unutmayın.

    bu da sizin başkanınızın getirmekten bahsettiği eyalet sistemi :
    https://www.youtube.com/watch?v=66WNXr30AZM
    http://odatv.com/turkiye-...bolunuyor-0202171200.html

    bu linklere gerek yok esasen her şey ortada zaten bu iş 100 yıllık bir proje ve adı da bop(büyük orta doğu projesi) ve rte bu projenin eş başkanı olduğunu kaç ayrı alanda itiraf etti onların da linkini vereyim vahşetül dehşet cahil arkadaşlara buyrun :

    bu da hdpnin açıklaması (devrimce isimli yazarımıza teşekkürler) :
    https://www.youtube.com/w...dRWo&feature=youtu.be

    rte bop projesinin eş başkanı olduğunu itiraf ediyor :
    https://www.youtube.com/watch?v=KokiD2qSDxE

    siz körseniz biz ne yapsak siz hakkı göremezsiniz inkar etmeye devam edersiniz. bunlar yalan diyen varsa çıksın gelsin ?
    ···
   tümünü göster