/i/İnternetten Gelir

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +4
    Merhaba inci Ailesi, bugün sizlere internetten ücretsiz olarak blog sitesi nasıl açılır, bir blog sitesinin konusu nasıl belirlenir, blog sitesi ne işe yarar bunlara değineceğiz.

    -Öncelikle bir blog sitesi nedir? Ne işe yarar?

    Blog siteleri herhangi bir konu, fikir, düşünce hakkında yazılarımızın bulunduğu web siteleridir.

    -Peki bir blog sitesi açmak için nelere dikkat etmeliyim?

    1) Öncelikle Blogunun Konusuna Karar Vermelisin.
    2) Blog ismine Karar Vermelisin.
    3) Blogunu Açacağın Hizmeti Seçmelisin (Blogger, Wordpress, vb.)
    4) Siteye uygun bir şablon (tasarım) seçmelisin.

    --- 1) Blog Konusu Seçmek ---

    Üstte de belirttiğim gibi öncelikle bir blog konusu seçmeliyiz. Herhangi bir konuya karar verebiliriz ama herkesin ilgi duyduğu ve bizim bilgimizin veya yeteneğimizin olduğu konularda blog açmak bizim işimizi oldukça kolaylaştıracaktır.

    Blog konusu seçmek gerçekten zordur. Diyelim teknoloji hakkında blog sitesi açacaksın ama bu konuda ne kadar bilgilisin? Ne yazabilirsin? Bunlara değinelim.

    ilk önce sevdiğin ilgi duyduğun ne varsa bu konuların bir listesini yap.

    Yazdığın listede bulunan konulardan hangisinde bilgi sahibisin? Bilgi sahibi olmadığın konuları ele. Bu konulara insanlar ilgi gösterir mi? insanların dikkatini çekmeyeceği, arama motorlarından aramayacağı konuları ele. Son olarak içerik üretmekte sıkıntı çekeceğin konuları ele.

    Eledik eledik. En sonunda elimizde kalan konulardan blog açmak bizim başarılı olma şansımızı yükseltir.

    --- 2) Blog ismine Karar Ver ---

    Blog konusunu seçtik. Blog konumuza yakın olacak şekilde bir blog adı seçmeliyiz. Örneğin Teknoloji bazında bir blog sitesi olarak webtekno. Yani konuyla alakalı iyi bir blog ismi seç.

    --- 3) Blogunu Açacağın Hizmeti Seçme ---

    Biz blog konumuzuda adınıda seçtik. Şimdi sırada hangi blog servisini kullanmalıyız buna değinelim.

    Dünyada en popüler blog servisleri Wordpress, Blogger ve Tumblr. Ancak Tumblr daha çok bir sosyal paylaşım sitesi olduğu için onu eliyorum. iki seçenek yani Wordpress veya Blogger'dan birisini seçmeliyiz.

    1) Wordpress

    Wordpress çok büyük bir topluluk tarafından geliştirilen ücretsiz bir blog servisi. Özellikle çok güzel temalar bulunan bu sitede blog yazabilirsiniz. Ancak para kazanmak istiyorum dersen bu blog servisi sana yardımcı olamayacak. Çünkü bu blog servisinin ücretsiz seçeneğinde kendi reklamlarını koyma seçeneği maalesef yok. Para kazanmak istiyorsanız Wordpress'i eleyin. Hem kendi temalarınızı eklemek, kodları düzenlemek için belli bir fiyat ödeyerek premium sahibi olmanız gerekmekte. Ücretli temalarıda cabası.

    2) Blogger

    Blogger, Google'ın blog hizmeti. Düşünün bir defa açacağınız blog servisi Google'a ait. Yani arkanızda koskocaman bir sitenin desteği var. Blogger'da ki panel Wordpress'e kıyasla daha basit. Hem ücretsiz olarak kendi sitenize internetten bulabileceğiniz binlerce blogu uygulayabiliyorsunuz hemde ileride reklam alarak para kazanabiliyorsunuz. Hemde Google'ın hizmeti olduğu için aramalarda siteniz biraz daha yukarılarda bulunmakta. Bu servis benim size kişisel önerimdir.

    --- 4) Blog Şablonu Seçme ---

    Blogumuzu açmakta en zor adımları tamamladığımıza göre artık işimiz çok kolay. ister Wordpress ister Blogger'dan açtığınız sitelerinize seçtiğiniz konuyla alakalı, fazla göze batmayan bir şablon (tema, tasarım vb.) seçmelisiniz. Seçtikten sonra ise Arama Motorlarından yardım alarak temanın kurulumunu gerçekleştirmeli ve menü başlıklarını belirlemelisiniz.

    Son adımıda tamamladıysak artık yazmaya başlayabilirsiniz. iyi bir blog açmakta sizlere başarılar diliyorum.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    Bir şukuyu fazla görmezsiniz umarım.
    ···
   tümünü göster