/i/Devlet

  1. 1.
    +20 -3
    1974 senesinde , kendini dünyanın jandarması olarak gören ABDye karşı gelerek VATAN TOPRAĞI Kıbrısa çıkarma yapan Türkiye Cumhuriyetinin Kıbrıs şehitlerini mezarlarında ters çevirecek , gazilerinin onurlarını kıracak bir davranış.

    Zamanında Osmanlı Devletinin savaşları kazanıp masada kaybetmesine benzetebileceğimiz bir diplomatik rezillik. Ortaokul ve lise yıllarında tarih derslerinde ahlar vahlar edip küfürler ettiğimiz bu durum şimdi günümüzde karşımıza çıkıyor.

    NTVde durumu değerlendiren KKTC başkan Mustafa AKINCI ufak bi toprak bedeli dese de durum kötü beyler

    Haberin linki:

    http://www.ntv.com.tr/dun...ik,tUr-m6Xu4UiHw4RwDvhXFQ

    özet yaz diyenlere : "Sürecin 5’li konferans aşamasına kadar gelmesinden çözüm isteyen halkımız ne kadar memnunsa, çözümsüzlüğü kendi bencil çıkarlarına uygun görenler de o kadar tedirgin olmuşlardır. Toprak konusunda da bu çizgimden ayrılacak değilim. Kıbrıs’ta çözüm ancak, Rum tarafının 1963’ten beri bizi mahrum bıraktıkları siyasi eşitliğimizin federal bir çerçevede bize iade edilmesi ve bizim de,

    1974’ten beri savaşın sonucunda onların mahrum kaldığı toprakların bir kısmını onlara iade etmemizle gerçekleşebilir.

    Annan’dan günümüze kadar tüm haritalar Kıbrıs Türk tarafına yüzde 29 civarında bir toprak kalacağını öngörmektedir. Bu son süreçte de eğer çözüme ulaşmak mümkün olacaksa sonuç bu şekilde olacaktır. Eğer tüm konularda uzlaşıp referandum aşamasına ulaşılabilirsek, halkımız kalıcı olarak 'bizimdir' diyemeyeceği ve yasallığı sürekli AHiM’de sorgulanan ama yüzdeliği birkaç puan daha fazla olan bir toprakta mı, yoksa uluslararası hukuk içinde, gelecek belirsizliğinden kurtulmuş bir yerde mi yaşamak istediğine kendi karar verecektir. Burada önemli olan, çözüme ulaşabilirsek insanlarımızın mümkün olduğunca az sayıda yer değiştirmek zorunda kalmalarıdır. Zorunlu olarak yer değiştirmek durumunda olacakların ise yeni bir eve ve iş imkanlarına kavuşturulmalarıdır. Bu olmadan zaten hiç kimse yerinden ayrılmayacaktır."

    edit: kalın yazıyı okuyun yeter beyler
    ···
   tümünü göster