/i/Devlet

  1. 76.
    +9 -1
    Finlandiyalılar Zaten Türk soyundan geliyor, Araştırın Türkler orta asyadan Batıya göç etmeye başladığında Kuzeyden devam edenler finlerdir, Dilleri Bizle aynı dil ailesi grubundan gelir (Ural- Altay), Tarihlerinde Şaman dinine inandıkları ve orta asyadan göç ettikleri bilinmektedir. Tarih boyunca savaşçı bi millet olmaları Ve Türklerle daha birçok benzer özellikleri de bulunmaktadır, Aynı zamanda Macarlar da Türk olma ihtimali çok yüksek tir, Tarihlerini araştırısanız Onlarında orta asyadan göç ettiklerini görürsünüz

    Edit olarak başlığa bu bilgiyide eklersen açıklığa kavuşur
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      iskoçlar da öyledir kardeşim
      ···
      1. 1.
        -1
        iskoçların ne alakası var amk
        ···
      2. 2.
        -1
        Efsaneleri hikayeleri falan hep bizimkilere benzer
        ···
      3. 3.
        0
        Efsanelerine baktımda amina kodumun sığırı ne alakasu var
        ···
      4. 4.
        0
        Yav panpa öyle değil halk arasında anlatılan hikayeleri. Yani doğru dürüst bir bilgi isterseniz kitaplar daha faydalı olacaktır.
        ···
      5. diğerleri 2
    2. 2.
      +2
      Macarların Avarlardan geldiğini iddia ederler, Finlerin kökeni de taa Kavimler göçüne dayanır o dönemde göç eden Türk boylarından bir kısmı da Kuzey Avrupa ve Rusyaya yerleşmişti Tarih dersinden kalan salaklar burada iskoçlar da öyledir yazmasınlar.
      ···
    3. 3.
      0
      düşüncelerine katıldım
      ···
    4. 4.
      0
      macarlar ve bulgarlar da finler gibi türklerle aynı soydan geliyor ama... bence başka bir sebebi var. bizim ülke hep savaş tehditi altında ondan vatandaşta böyle bir bilinç var. finler de uzun süre sovyetler birliği tehditiyle karşı karşıya yaşamışlar, büyük bir direniş sergilemişler. finlerde bağımsızlık bilincin oluşma sebebi de bu olabilir.

      zaten soğuk kuzey ülkelerinde yaşayan insanlardaki bağımsılık isteği sıcak güney insanlarındaki bağımsızlık isteğinden yüksektir. biz Türkler istisnayız çünkü bozkır toplumuyuz.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster