/i/Risk Budur

Risk nedir? Risk budur.
  1. 1.
    +2
    evet beyler başlıkta da belirttiğim gibi gayet net.

    peki neden mi böyle bir karar verdim. anlatayım;

    1. ilk olarak 2 senelik bir bölüm okuyorum son sınıftayım ve bu sene büyük bir ihtimal mezun olamıyorum.

    2. mezun oluyor olsam bile mesleğimde(dgs falan kasmadan 2 senelik diploma ile) başlangıcım 1500 lira ve 6-7 sene tecrübe ettikten sonra ne yaparsam yapayım şu an ki para ile maaşım 3000 lira. (etrafım bunun örnekleri ile dolu maalesef)

    3. notları falan düzeltip dgs kassam fakülteye yerleşsem en iyi ihtimal 3.sınıftan başlasam(genellikle 1 veya 2.sınıftan başlatılıyor bir sürü alttan ders de cabası) her ay 1000 liradan(kyk aile parası okurken çalışma vs) oraya totalde bir 20 bin masraf daha yazmanızı rica ediciiim. 2.sınıftan başlasam 30 1.den ise 40 bin.

    4. bölümümden memnun değilim. ygs lys falan uğraşmak istemiyorum. uğraşsam bile ailem "2 sene niye okudun niye masraf ettin/ettirdin o zaman gibik" diye tepki vermesi çok olası ve doğal.

    5. yeni bir bölüm yeni bir bölüm demek totalde 35-40 bin masraf demek en az.

    6. memnunluğu mutluluğu falan gibtir edip bu bölümde yardırsam diyorum nereye yardırayım amk? notları bir şekilde düzeltip etsem bile ne fayda? öz eleştiri yapıyorum beyler ben olsam kendime bu alanda iş vermem. çünkü gerçekten ÇÖP olarak mezun oluyorum ve bunun farkındayım. yani beni lcw defacto flo falan satış danışmanlığı kasiyerlik bekliyor. ve bunun olmasını ne ben istiyorum nede ailem.

    ____________________________

    şimdi nasıl başlayacağımı anlatıyorum;

    pazardan. bildiğimiz pazarcılık.

    beyler satışını yapmak istediğim ürün en az 7.5 liradan başlıyor pazarda. gelişi ise 1000liralık toptan alımda adet fiyatı ne biliyormusunuz * 2.10 kuruş amk. hani daha fazla alabilsem 1.75'e kadar indirebilirim.

    artık varın ürünün getirisini siz düşünün.

    beyler ben öz eleştiri yapıyorum ve benden okuyarak mezun olarak falan bir tak olmayacağının farkında olduğumu anlatmak istiyorum size.

    bu öz eleştiriyi 5-6 sene sonra asgari ücretle satış danışmanlığı yaparken "ulan o parayla iş kursaydım keşke" diyerek yapmak istemiyorum

    hepimiz için hakkımızda hayırlısı beyler.
    ···
   tümünü göster