/i/Futbol

it's the futbol that's the futbol
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +120 -18
    Genel olarak duymuşsunuzdur dönen muhabbeti bu akşam. Sohbetin ana odağı Cüneyt Çakır, bağlamı da Karabükspor - Galatasaray maçı. Bakın ben ne Galatasaraylı ne Karabüklüyüm ve burada da taraflı bir şey söylemeyeceğim emin olun.

    Biz her hafta gerçekten alıştık hakem skandallarına ancak bu akşam çok farklı bir şey oldu. Daha doğrusu iki şey. Yasin elle mi oynadı omuzla mı bunu tartışacak kişi ben değilim. Omuzla oynadı veya elle oynadı farketmez.Yasin o pozisyondan sonra gol attı. Şimdi asıl meselemize geliyoruz. Gol kararı hemen verilmedi. Cüneyt Çakır saçma bir ilke imza attı ve golü atan oyuncuya gidip elle mi aldın omuzla mı diye sorarak golü verdi. Burada 2 şeyi tartışabiliriz : Cüneyt Çakır gerçek ve iyi bir niyet ile mi sordu, eyyam niyetiyle mi ? Peki Yasin buna iyi niyetle mi cevap verdi, eyyam ile mi ?

    Bunları tartışacak saf biz değiliz. Zaten gerekli otoriteler devre arasında konuştu ve uzun yıllardır ilk kez herkes aynı yönde fikir belirtti : Cüneyt Çakır'ın niyeti ne olursa olsun oyuncuya sorması çok yanlıştı.

    Cüneyt Çakır maç devam ederken kendini affettirebilirdi. Yanlış anlamayın, Karabük lehine bir karar vererek değil de maçı daha doğru düzgün yöneterek. Bakın tarafsız demiyorum çünkü Çakır gerçekten tarafsız olabilir. Sadece biraz daha dikkat etmesi gerekti hareketlerine derken o büyük an geldi. Cüneyt Çakır Karabük taraftarının baskısına dayanamadı ve asla yapmaması gereken bir şeyi yaptı : Bedava ve haksız bir penaltı verdi Galatasaray'a. Karabük de bunu gole çevirdi ve skor 1-1 oldu.

    Kim kaybetti ? Galatasaray mı ? Karabük mü ? Cüneyt Çakır mı ? Bu akşam Türk futbolu kaybetti. Başımız sağolsun.

    not: Ben bunu yazarken Karabük 2. golünü attı, tebrikler.
    ···
   tümünü göster