1. 1.
    +110 -425
    öncelikle şunu belirtmek istiyorum. ben herhangi bir dine inanmıyorum ama islam hariç bütün dinlerin inananlarına saygı duyarım. neden mi islam hariç? çünkü müslümanların fazla olduğu bir ülkede yaşıyorum ve onların ne kadar beyinsiz bir toplum olduğunun farkındayım. bu konuda fazla konuşmayacağım daha fazla bilgiyi (bkz: islam aslında bir arap virüsüdür) adlı başlığımda bulabilirsiniz. şimdi asıl konumuza geçelim. ülkemiz islamiyet yerine hristiyanlığı seçseydi daha iyi bir durumda olacağını hepimiz çok iyi biliyoruz (çomarlar hariç). öyle bir durumda tahminimce olabilecek bazı şeyleri sizlere sıralamak istiyorum:

    - terör olmazdı.
    - internetteki her halt yasaklanmazdı.
    - geçmişte arapların zütünü korumak zorunda olmazdık.
    - ab'ye girerdik.
    - şeriatçı beyinsizler olmazdı.
    - diğer ülkeler bizi arap olarak değil diğer bütün avrupa ülkelerini tanıdıkları gibi kendi milliyetimizle yani türk olarak tanırdı.
    - muhtemelen bayrağımız biraz daha farklı olurdu (resim örnektir).
    - dini kullanarak halkını mal yerine koyan rte tarzı bir adam olmazdı.
    - bizden nefret eden ülkeler bu kadar fazla olmazdı.
    - avrupa yerine araplarla çatışma halinde olurduk.
    - coğrafi konumumuz nedeniyle muhtemelen çoğumuz ortodoks mezhebine inanırdık.
    - kıbrıs sorunu olmazdı.
    - dinimiz nedeniyle diğer türk ülkeleriyle aramız pek iyi olmazdı.

    aklıma gelenler bunlar. dediğim gibi bunlar benim tahminimce olacaklardır ve tekrar söylüyorum hristiyanlığı savunmuyorum.

    edit: ben burada "olabilecek" şeyleri söyledim. "olabilecek iyi şeyler" veya "olabilecek kötü şeyler" diye sınıflandırmadım. lafı başka bir tarafınızdan anlayıp konuşmayın lütfen.
    ···
   tümünü göster