/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +38 -1
    Emrimde 10 acemi asker vardı. 2 gün içinde Tulga’ya gidip Janakir Han’ın emrine girdik. Ordu sistemi şöyleydi: Janakir Han’dan sonra ordu iki tümene bölünüyordu. Bir tümeni Prens Sancar diğeriniyse Prens Dustum yönetiyordu. Onlardan sonra Noyanlar geliyordu. Noyanlar bir alay asker ile geliyorlardı. Bundan sonrasıysa bölük, takım ve onluk olarak devam ediyordu. Ben Prens Dustum’un tümenindeydim.
    Janakir Han Prens Sancar’ın ordusuna vurucu güç olarak karar verdi. Bardaq, Samarra ve Ahmerrad’ı ele geçirecekti. Biz ise Sarranid’e dağılarak çölde alan hakimiyeti sağlayacaktık.
    Ordu harekete geçti. Hepimiz atlı olduğumuz için 5 günde Jameyyed’e vardık. Biz Jameyyed’e vardığımızda Prens Sancar Sharwa’yı almış, Bardaq’ya herket ediyordu. Dustum, 5 alayını Weyyah’ı alması için Sebula Noyan’a vermişti. Ben hala Prens Dustum’un emrindeydim. Jameyyed Kuşatmasını başlattık. ilk saldırıda ben yoktum. Fakat alamamıştık. ikinci saldırıda Kramuk Noyan’ın alayına bağlı olarak saldırıya katıldık. Benim görevim kalenin doğusundaki sancak burcunu almaktı. Emir gelince direk saldırı başladı. inanılmaz bir şekilde koşmaya başladık. Biz ve bize yancılık yapan onluklarla birlikte 30 kişi 3 merdivenden surlara çıktık. Çıktığımız gibi çöl bedevileriyle karşılaştık. Kılıcımı savurdum. Tabiki de karşımdaki mal bedevi bir Kergit onbaşısına dayanamadı ve kılıcımı tam boynuna yedi. ikinci ve üçüncü bedevilere de aynısını yaptım. Daha sonra askerlerimle yuvarlak şeklinde toplanıp sancak burcuna ok yağdırdık. Bu sırada yancılarımız da sancak burcunun karşısındaki burcu okla temizledi. Hemen merdivene koştum. Sırtımda duran sancağı da çıkarttım. Elimde sancakla merdivenleri tırmanıyor bir yandan da sancağın ucuna takılmış kargı ucuyla bedevileri kesiyordum. 8-9 bedevi kestikten sonra tepeye vardım. Tepedeki askerleri öldürmeyip bayıltma emri verdim onluğuma. Tepede temizlendikten sonra oraya çıkıp askerime “Emniyet al!” dedim askerler kalkanlarıyla emniyet pozisyonu aldıktan sonra Sarranid sancağını çıkarıp aşağı attım. Hemen ardından bayılttığımız askerlerin boynuna ip bağladım. Ellerine de sancağı bağlayıp onları burcun duvarlarında asarak idam ettim. Bu düşmanda acayip moral bozukluğuna sebep oldu. En fazla 1 saat daha savaşıp teslim oldular. Onlar teslim olduktan sonra Prens, beni huzuruna çağırdı. Ben sıçtım daha ilk seferden ordudan atılıcam derken adam beni onbaşılıktan çavuşluğa terfi ettirdi.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +3
      mq oğlu insan bi acemi eğitimine falan girer direk kale mi kuşattınız
      ···
    2. 2.
      -1
      Adam zaten sefer var diye askere alınıyor. Neden daha da uzatsınlar ki sefer hazırlıklarını.
      ···
    3. 3.
      0
      Prens bin Valdym
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster