/i/Yabancı Dil

  1. 1.
    +73 -14
    Kimse bilmez (bkz: bilen bilir) pgiboloji mezunuyum, şu an ikinci okulumu bitiriyorum; Fransızca mütercim tercümanlık öğrencisiyim okulda neyi nasıl işliyorsak sıfırdan anlatacağım, isteyene çeviri teknikleri de anlatırım burada anlattıklarımdan sonra devam etmek isteyen bir fransızca kursuna başlayıp b1-b2 seviyede konuşmaya başlayabilir.
    *Fransızca size devlet dairelerinde iş olanağı sağlar. (Bu sene Dışişleri Bakanlığına sadece 3 ay içersinde 60 Fransızca Mütercim tercüman alındı.)
    * ingilizce gibi zayıf ve sıkıcı bir dil değildir. (ingilizcem de iyi seviyededir zaten Fransızca-ingilizce, ingilizce-Fransızca ve bu iki dili Türkçeye çevirdiğim için dillere hakimim.)
    * Konuşması efsane eğlenceli ve özgüven arttıran bir dildir. ( ingilizce veya herhangi bir Avrupa ülkesinin dilini konuşurken paldır küldür konuşsan da anlaşılır Fransızca öyle değildir tekrar ede ede konuşma yeteneklerinizi arttırır ve kendi dilinizi konuşurken daha öz güvenli olursunuz.)
    *Afrika kıtasının büyük bir kısmının resmi dilidir.
    etc...

    Bir kaç kişi toplanırsa kademe kademe olur bu iş, toplanmazsa tatilimi sabahtan akşama kadar dizi izleyerek bitireceğim.

    Edit:Beyler bir kaç güne başlayacağım, odamı boyatıyorum başlığı takipte kalın. Kaynak falan hepsini önereceğim.
    Edit: amk bu kadar talep beklemiyodum
    ···
   tümünü göster