/i/Tespit

  1. 1.
    +40 -2
    1) POS GEÇENLER
    Günümüz modern çağ bankacılığının en olumsuz yanıdır. Bu arkadaşlar aldığı her ota taka ciklete gofrete ödeme yapmak için kart kullanırlar. Yaptıkları işlem en az 2 saat sürer. Hele birde kartta herhangi bir problem çıktıysa taku yediniz demektir. Genelde bu tip kişi sizin bir önünüzdeki kişidir.
    2) BOZUK PARASI ÇIKMAYANLAR
    Bim marketlerinin en kötü özelliği de 2.05, 3.55 gibi fiyatlar vererek cebinizi bozuk paralardan çıkan sesle çalgı aletine dönüştürmesidir. Bime gelen vatandaşımız bakkal mantığıyla düşünerek "5 kuruşun hesabını mı yapçaklar amk" der. Ama sonuç olarak 5 kuruşu da vermek zorunda kalınca cebindeki kağıt parayla ödeme yapmak zorunda kalır.

    3) ARAKÇILAR
    Kasiyerler için en baş belası olan tiplerdir. Bu arkadaşlar almak istediği ne tak varsa cebine koyar. Alınacak malzeme büyükse şişme montun altına konulur ve alttan elle desteklenir. Kasanın yanında ucuz bir ürün alınır ve oradan ayrılır. Bu arkadaşlar Temmuzun kavurucu sıcağında bile şişme mont giyerek iş üstünde çalışabilirler. Her markette arakçı vardır ama bimden gofret çalan adamın neden bimden çaldığını anlayabilmiş değilim.

    4) KASiYERLE KARDEŞ OLANLAR
    Dolmuşta şöför koltuğunun yanına oturan adamla aynı mantığa benzerler. Bir yandan elindeki 500 kg lık torbayı tutmaya çalışırken diğer yandan da kasiyerle havadan sudan fiyatlardan konuşan yaşlı teyze görmüştüm.

    5) TOPTANCILAR
    Bu vatandaşlar en az iki araba alışveriş yaparlar. Benim de yapmayı düşündüğüm çok ekonomik olan durumdur. Ama neden sırada hep benim önüme denk geliyonuz amk.

    Sizden gelenler
    Ana ucuran panpamızdan
    6) huur ÇOCUKLARI
    Genelde 3-7 yaş arasında değişir. dıbınakodumun çocukları annelerine zorla abur cubur aldırmaya çalışırlar almazlarsa ağlarlar tüm market yankılanır. insanın yanına gidip bi sus artık huur çocuğu diye bağırıp tokatlayasınız gelir.

    Ramzullah keremettin panpamızdan
    7) Sadece haftada bir gelen eşyaları süzüp giden teyze.

    Sakin ol ortak panpamızdan
    8)Kasiyere ayar verip trende girmeye çalışan önüncü oybirinci veletler.

    7delikliden
    9) Kasiyer

    Mangalyapanejderha panpamızdan
    10) KÖRLER
    Mağazada ne olursa olsun bir ürünü inceleyip fiyatını merak ettiğinde kafasının üstündeki 10 metrelik yazıyı göremeyen ve size sormak için 1 km yol yürüyen kişiler.

    Sizden gelenler devam ediyor.
    qlacius panpamızdan
    11) Sadece bir parça eşyam var hemen alıp kaçacağım diye önünüze geçmek ister.

    tiritli61
    12) Ukala kasiyer (kasiyer rütbe atlamışı)

    komsukizidestroyer3169 panpamızdan
    13) Poşet açamayanlar

    beyazsuriyeli ve veled domination panpamızdan
    14) ÇOMARLAR
    Kendi aralarında veya kasiyerle iki saat konuşup sizi giberler. Önüne kemik koyup susturun

    sertsulu17cm panpamızdan
    15) Anasının-ablasının ayakkabı terliğini giymiş 6-8 yaş bebeler. Çoğu markette ayda bir görüyorum.
    ···
   tümünü göster