/i/Sinema

Sinema hayatı eşsiz kılar.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 101.
    +1 -4
    Her kesime yanlayan film!
    ilk filmi izlemeden önce ciddi ciddi korkmuştum şimdi safi 90 dakka propaganda, duygu sömürüsü izlieyeceğiz diye ama karşımda baya iki farklı askerin pgibolojisinin temel alındığı bir film vardı. Lakin çok kazanamamışlar ki ikinci filmde ticari iş yapmaya çalışmışlar. ilk filmde korktuğum o duygu sömürüsünü bu filme dayamışlar(ki iki filmin gişe farkı bu durumu güzel açıklıyor). ilk filmdeki pgibolojik sahneler kendini ergen gazı sahnelere bırakmış. Kurtarılmaya çalışılan gazeteci direk devlet düşmanı gösterilmiş. Zaten gazeteci ne için eleştirir, bilinmeyeni göstermeye çalışır ki? Devlet düşmanlığından yapar sadece değil mi?
    Ne demiştik? Her kesime oynayan film demiştik. Onu açalım biraz:
    Önce özel tim'e tamga olarak bunu koyuyorsun: http://i.hizliresim.com/6mgyPv.jpg
    Sonra keskin nişancına her sahnede dize dize Atsız şiiri okutuyorsun. Tamaam milliyetçi, ülkücü kesimi kafaladın.
    Türk ordusunun Işid'e girmesini 'Türkmenler için' diyerek meşrulaştırıyorsun(sanki sınırdan milyonlarca suriyeliyi alırken türkmenlerden pasaport sorup geri yollamamışız gibi)
    http://www.yenicaggazetes...ene-de-kapali-101401h.htm
    Kaptın mı akp'li tayfayı da? Geriye ne kaldı? Solcular kaldı. E filmin başından beri gazeteciyi devlete karşı yazı yazdı diye itin zütüne soktun nasıl kazanacaksın solcuları? Aman o da soru mu ver kahraman komutanın elinden bir kağıt parçası'sen çok cesursun, eleştirerek çok doğru bir iş yapıyorsun' diye. (ne de olsa kimse sormaz e madem öyle niye film boyunca laf soktunuz kıza) Tamam solcuları da kaptın. Sonrası gişe. Bence bu Alper Çağlar hiç uğraşmasın sinema falan. Dalsın siyasete hiç sıkıntı çekmez, çözmüş işi.
    ···
    1. 1.
      0
      bugün izledim, beğendim ama bu reyiz doğru teşhis koymuş.
      ···
   tümünü göster