/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 101.
    +1 -1
    Allah adem ve Havva yi durduk yere yaratmadı . Her cemal sahibi cemalini göstermek ister . Düşün şimdi bir ressamsın en güzel tabloları yapabiliyorsun bunları saklamak mi istersin yoksa herkesin görmesini mi ? Onları cennete koydu Çünkü o zaman başka hiç bir yer yoktu. Cehennemi henüz yaratma gereği duymadı Çünkü şeytandan Başka kötülük yapabilecek yoktu . Şeytanın kovulmasinin sebebi ise kibirdi . Şeytan Allaha ilk ihaneti edip onun emrinden çıktı . Havva ve adem e secde etmesini istediği halde kendini daha üstün görüp onları asagiladigi için kovuldu. Şeytan cennetten. kovulmadi dediğim gibi başka bir alem olmadığı için orada kaldı. Meleklerin komutanı olarak yaptığı görevden atıldı sadece . Allah bizi önemsiyor çünkü kendinden parçalar ekleyerek yarattı bizi .cüzi de olsa onda ki iradenin küçük bir kısmına sahibiz aynı şekilde kelam beka kıdem gibi özelliklere de sahibiz . Cennette ki hurilere gelecek olursak huriler yani melekler nurdan yaratılmıştır. Bununla birlikte cinsiyetleri yoktur . Hurileri kadın olarak algılama. Kişiye göre cinsiyet sahibi olacaklar . Evrende var olan tek canlı olmadığımızı Allah Kur'an da belirtiyor zaten ' Ben cinleri ve ve insanları yalnızca bana ibadet etsin diye yarattım' diyor . Bir dine mensup olmayan bir insan Müslüman birinden daha iyi olduğu halde cehenneme mi gidecek diye sormuşsun ? Allah yapılan her iyiliğin mükafatını verir. Olaya söyle bak şu an dünya lideri ülkelere bak. Amerikayi ele alalım adamların istediği herşey ellerinde . Güç.. para.. aklına ne gelirse bir de Müslüman ülkelerine bak savaşta olmayan tek ülke Türkiye. Gerçi o da çok yakındır . Suriye, ırak, iran... ne haldeler görmüyor musun ? Hergün yüzlerce Müslüman ölüyor. Din mensubu olmayanlara mukafatlari bu dünya da veriliyor . Müslüman olanlara da ahiret günün de. Sanma ki her Müslüman direk cennete girecek . Işlediğimiz günahın boyutu kadar yanacağız bizde . Kalbinde zerre kadar iman bulunan Herkes cenneti görecek .
    ···
    1. 1.
      0
      her cemal sahibi cemalini göstermek ister evet, bir ressam da yaptığı bir tabloyu göstermek ister fakat Allah bizi kime göstericek de ne kazanacak yani demek istediğim bahsettiğin şeylerde insani duygular var Allah'a yüklenemeyecek şeyler bunlar, şeytana gelince yine mükemmel bir metafor dan başka bir şey olduğuna inanmıyorum, Allah katındaki bir varlığın Allah'a karşı gelebilmesi beni cezbetmiyor, ayrıca meleklerin bir hocaya ihtiyaç duyduğunu da sanmıyorum
      ···
    2. 2.
      0
      Bahsettiğim şeylerde insani duygular olmasını Neden bu kadar yadırgiyorsun ki sonuç olarak Allah gibi düşünmemiz diğer bir deyişle ne dediği tam olarak anlamamız imkansız .Allah katında ki varlığın Allaha karşı gelmesi çokta anormal birşey değil çünkü Allah şeytana da irade verdi . Tıpkı insanda olduğu gibi o da kendi seçimlerini yapabilir . Melekler Neden bi hocaya ihtiyaç duyar bunu açıklayabilecek kadar bilgi sahibi değilim sanırım .
      ···
      1. 1.
        0
        kardeşim adamın dediğini anlayamamışsın.Biz Allahın olup olmadığını bilemiyoruz sadece inanıyoruz yani bir sınav ortamındayız size göre,ama şeytanın öyle bir derdi yok Allah karşısında kanlı canlı duruyor yani bunu biliyorken neden ona itaat etmesin ?
        ···
      2. 2.
        0
        Onu da şeytana sorun aq . Elimden geleni yaptım
        ···
   tümünü göster