/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +251 -10
    Kaç gündür sözlükte bir Kıbrıs furyasıdır gidiyor.

    Hayatında Kıbrısa gitmemiş liseliler , Özyurdumuz , canımız Kıbrıs hakkında atıp tutuyor ve Kıbrıs Halkı hakkında akla hayale gelmeyecek iftiralar atıyor.

    Arkadaşlar öncelikle şunu söyleyeyim , Türkiye için asıl sorun Kıbrısın birleşmesi değil , birleştikten sonra Türk Askerinin adada kalmasıdır.

    Ayrıca Kıbrısın birleşmesi ekonomik olarak Kuzey Kıbrıs halkına yarardan çok zarar getirir , çünkü Güney Kıbrısın ekonomisi rumları açlıktan tak yiyecek duruma sokmuştur.

    Kuzey Kıbrıs halkı Türklerden nefret ediyor diye bir şehir efsanesi var ,, Arkadaşlar bu külliyen yalandır , Kuzey Kıbrıs halkı öğrenciler başta olmak üzere bütün Türkiyelileri sever.
    Kendimden örnek verirsem , ev sahibim , ev arkadaşım , arkadaşlarımın bir kısmı , hocalarımın bir kısmı , eski kız arkadaşım , staj yaptığım şirketin sahibi, müdürüm ,, hepsi Öz Kıbrıslıdır . Ve hepsi de bana destek olmuştur , sevmiştir , korumuştur.
    Sokakta hiçbir zaman Türkiyeli olduğum için ayrımcılık görmedim , aksine her zaman yardım ve iyi niyet gördüm.

    Diğer konu stratejik önem , ilk paragrafta anlattım , burda bizim 50.000 Mehmetçiğimiz Vatan evladımız görev yapıyor ve Akdenizin-Ortadoğunun güvenliği için Türkiye için en stratejik nokta Kıbrıs Adasıdır.

    Diğer konu müzakereler , tekrar söylüyorum , birleşmesini ben de istemem ama eğer Kıbrıs Halkı birleşmek isterse , Türkiye için en önemli nokta Mehmetçiğimizin Kıbrısta güvence olarak kalmasıdır.
    Bir daha katliamlar yaşanmasın , Kıbrıs Türkü zorluk çekmesin ve Türkiye de söz hakkını korusun diye Mehmetçiğimiz adada kalmalıdır.

    Sizden ricam , liseli cahillere prim vermeyin, sorunuz varsa bana sorun , Kıbrısta yaşıyor olmam ve eğitimim gereği size istediğiniz cevabı vereyim.
    Yeterki Kıbrısta olanları doğru anlayalım , Yavru Vatanımıza sahip çıkalım.
    ···
   tümünü göster