/i/Tespit

  1. 1.
    +67 -10
    Evet beyler. Bir araştırma geliştirme sonuçları ile daha karşınızdayım. Lanet olası akşamda ders çalışmaya başlamadan önce biraz kafam dağılsın diye internette dolanıyordum. Tabiki tarihi bilgiler, coğrafi keşifler, kelimelerin anlamları ve kökenleri falan derken olaylar gelişti ve bu adamla ilgili bir kıssa buldum. Bir kaç yerde daha gözüme çarpınca bunun aslında bir deyim olduğunu anladım.

    Sizlere anlatacağım bu adam osmanlıdaki bir trolldür. Belkide bizim güzide türk topraklarımıza trollüğü aşılayan ilk adamdır. Şahsen tarih kitaplarında bu tarz bir troll ile daha önce hiç karşılaşmadım. Bu mehmet efendi denen herif münasebetsizliği ile ünlenmiş. 2. Mahmutun döneminde yaşayan bu adam halka nasıl trollükler nasıl münasebetsizlikler yapmış o kısmı çok merak etsemde maalesef bir kaynakta rastlamadım.

    Ama padişah bu herifin ününü duymuş. Getirin bakalım şu herifide bir konuşalım demiş huzuruna çağırmış. Bakalım nasıl münasebetsiz ayağı yani. Tabi vezirler falan aman padişahım takunuzu yiyim herif münasebetsiz işte canınızı sıkar bi patavatsızlık eder sıçar bacağınıza demiş ama padişah bu tabi dinler mi gidin getirin demiş.

    Neyse vezirler adamlar falan koşmuş bunu almış getirmişler padişahın huzuruna. 2. Mahmutla bizim münasebetsiz mehmet efendi yemiş içmiş birer güzel cuvara yakmış hoş sohbet falan etmişler. Sultan baya uzun konuşsada herhangi bi münasebetsizlik görmemiş. iki kese altın koymuş cebine. Hadi aslanım yoluna diyerek göndermiş bunu. Herkes şaşırmış tabi bize mi lan garezin dercesine.

    Neyse gel zaman git zaman padişah at arabasıyla dolaşıyomuş bir gün istanbul sokaklarında. O ara bizim mehmet efendi görmüş bunu koşa koşa gelmiş. Demişki durdurun arabayı sultana diyeceklerim var. Padişahta sesini tanıyınca durun bakalım neymiş derdi diye durdurmuş arabayı.

    Bizim incici troll Mehmet efendi kapıdan kafayı uzatıp padişaha demiş ki :

    M: Padişahım siz zurna çalmayı bilir misiniz ?

    Padişah tabi şaşırmış. Önemli bişey söyleyecek heralde diye durmuş ama zurna gelince şok olmuş.

    P: Hayır bilmem evladım, demiş. Konuşma şöyle devam etmiş.

    M: Bende bilmem efendim.
    P: ya ?
    M: Evet. Hatta bursada halamın damadının bir eniştesi vardır.
    P: Evet ?
    M: Oda zurna çalmayı bilmez efendimiz.
    P: Allah allah.
    M: Elbette.

    Bu konuşmayı büyük ihtimalle sürdürecekmiş ama padişah dayanamayıp Atın şu münasebetsizi yolumdan diye kızmış yollamış bini dışarıya. Hikaye nedendir bilinmez ama benim hoşuma gitti. Sonuçta birinin gidip fesiyle o osmanlı kıyafetleriyle falan faytondan içeriye kafasını sokup koskoca padişaha padişahım siz zurna çalmayı biliyor musunuz ? diyip şu diyaloğu gerçekleştirdiğini hayal edince , hakkaten komik bi trollmüş şerefsiz.

    Evet beyler. Daha bilgi verici ve dolu dolu araştırmalar ile gelmek isterdim ama bunu çok beğendim. Bilmeyenler için belki güzel bir anekdot olur. Finalleriniz falan başlamışsa eğer benim gibi hepinize kolaylıklar başarılar.

    istediğiniz araştırma geliştirme sonuçları varsa eğer bana nereden ulaşacağınızı biliyorsunuz. Harici özel istekler için lütfen dilekçeyle sağlık bakanlığına başvurun. Şimdilik hepinize veda ediyor iyi geceler diliyorum. Bir başka araştırma ve geliştirme sonucunda daha görüşmek üzere. Hoşçakalın!
    ···
   tümünü göster