/i/İş Güç

İŞLER GÜÇLER
  1. 1.
    -3
    iş hayatına yeni atılan veya iş hayatındaki olumsuzluklara anlam veremeyen, işçi veya beyaz yakalı bay ve bayan panpalarım: işte iş hayatınızı ve dolayısıyla bütün hayatınızı iyi yönde değiştirecek altın kurallar!

    • iş görüşmesinde ilgili müdür veya ik personeli ile görüşürken "peki sizin soracağınız birşey var mı?" sorusuna sessiz kalmayın. "hangi partiye oy veriyorsunuz" sorusuyla siyasi ve sosyal yönünüzün güçlü olduğunu gösterebilirsiniz mesela.

    • size iş öğreten iş arkadaşınızın egosunu okşamayın. sizden birkaç sene önce orada işe başladı diye zütü kalkmasın pekekentin. o işi gösterirken onun cümlelerini yarıda kesin ve zaten bildiğinizi gösterin. alfa olduğunuzu hissetsin. her dediğinide yapmayın. "bu da mı benim işim, sen ne işe yarıyon burda? * " gibi ufak bir şakayla üstünlüğünüzü koyun.

    • müdür veya sorumlu kişiler cümleye başladıklarında yine yarıda kesip siz bitirin ki ne kadar bilgili olduğunuzu görsünler. bu sayede hem bilginize saygı gösterirler hemde iyi bir pozisyon boşaldığında ilk siz akla gelirsiniz.

    • mutfak ve temizlik personeli, güvenlik, şoför gibilere selam bile vermeyin. en ufak hatalarında azarlayın. hem lütfedip iki üni bitirememiş hemde selam bekliyor. başınıza dert de açamazlar. dedikoduyla, ayak kaydırmayla uğraşamaz zaten bunlar.

    • birini sevmiyorsanız ona bunu belli edin.

    • ilk günden iş arkadaşlarınızla şakalaşmaya başlayın. ama size karşı şakanın dozunu kaçıran olursa aniden ciddileşin ve hakettiği cevabı verin.

    şimdilik aklıma gelenler bunlar. duruma göre ekleme yaparım
    ···
   tümünü göster