/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +15 -4
    dexer önce başkanlık sistemini getirecek
    daha sonrasında cumhuriyet rejimini yıkacak
    sonrasında hilafeti getirecek ülkece birden bire ortaçağ karanlığına dönecez

    önemli kısım burası: şimdi parlementer sistem mevcut iktidara bi engel oluşturmuyo ki. khk ile sen zaten istediğini istediğin her ama her şeyi yapıyosun, mevcut parlementer sistem hiçbirşeye engel değil ki, akp nin elinden tutan yok bugüne kadar yaptığı her şeyi parlementer sistemde yaptı.

    şimdi başkanlık sistemi gelsin bişey olmazcı akçomarlara gelsin: dexer başkan oldu, tek adamlığı getirdi. ömrü vefa etmedi başkanlık geldikten 20 sene sonra öldü. mevcut baskının yarattığı karşı kinci grupta bir şekilde 20 sene sonra dexer ölünce başkanlığa geldi, sana dedi ki; ben istanbulun beylikdüzü, sultangazi, esenler, ümraniye ve sultanbeyli ilçelerinde ezan okunmasını istemiyorum, kuran kurslarını kapatıcam, imam hatipleri kapatıcam, her mahallede sadece bir cami olacak diğerlerini yıkıcam, yeşil alan yapıcam hatta buraları pilot bölge ilan edicem, eğer istediğimiz gibi olursa tüm il de bu faaliyetlere son vericem. millet beni seçti ben de millet iradesini temsil ediyorum buralar tamamiyle seküler hayata geçecek dediğini var sayalım, ne yaparsınız bu durumda. tekrar olmadı parlementer sisteme geçelim tek adam yönetimi olmaz diyemezsiniz çünkü çok geç olur sizin için.

    şimdi çomarlar diyecek ki lan bu kanun hükmünü getireni biz yargılarız, mecliste yargılanması için oylama yaparız 400 millet vekili bulunca asarız gerekirse dersiniz di mi!!!

    peki gelen adam tüm milletvekillerini korkuyla parayla satın aldı ne yapacaksınız??? ya da adamlar 400 vekil değilde 399 tane vekil buldular 1 vekil bulamadılar ne olacak? bir vekil yüzünden bu ülkede ezan susacak mı, cami yıkılacak mı???

    işte parlementer sistemde yasama yürütme yargı bağımsız bu durumda kimse istediği gibi hareket edemez, yönetim tek bir kişide değil ama bizdeki başkanlık sistemi gelirse her şeyi tüm iradeyi tek bir adama veriyo başkanlık gelirse olacağı o.

    en anlayabileceğiniz şekilde yazmaya çalıştım. sadece kendinizi değil çocuklarınızı çocuklarınızın geleceğini de düşünün.

    burdaki malın dediği kadar kolay değil: http://www.incisozluk.com.tr/e/183207794/
    ···
   tümünü göster