/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +213 -44
    ilk önce Atatürk bu dünyada 20.yüzyılda ilk ulus devleti kuran kişidir ondan önce devletler hep federasyon şeklindeydi içte özerk dışta devlete bağlı.
    Atatürk'ün ulus devletinden ilham alan avrupa devletleri, kendi devletlerinide ulus devlet'e geçirmeye başladılar ve bunun sonucunda ilk ulus devletler ortaya çıkmaya başladı.
    Başta Hitler olmak üzere Mussolini, Franco gibi liderler Atatürk'ü örnek aldılar ve ülkelerinde Atatürk'ün modelini uygulamaya başladılar, iran şahı rıza pehlevi iran'ın Atatürk'ü olmak istiyordu.
    Atatürk'ün mücadelesi daha sonra özellikle 2.dünya savaşından sonra bütün dünya milletlerine örnek oldu, güçlü emperyalistlerin yenilebileceğini dünyaya gösteren Atatürk sayesinde dünyada bağımsızlık hareketleri başladı ve bunun sonucunda sömürgeler bir bir bağımsızlıklarını ilan etti.
    O yüzden yeni liderlerden hiç biri Atatürk ile kıyaslanamaz bazen görüyorum bazı kişileri Atatürk'le kıyaslıyorlar hatta ileriye giderek Atatürk'ten daha iyi bir lider olduklarını söyleyenler var ama onlar kusura bakmasın,bir liderin Atatürk gibi olması için kırk fırın ekmek yemesi lazım.
    Atatürk 20.yüzyıl'ı şekilendiren liderdir,bir nevi 20.yüzyıl liderlerinin öğretmenidir
    ···
   tümünü göster