/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +246 -16
    üniversiteliyseniz ve eve çıkmışsanız ya da çıkma planınız varsa benden bir kaç ufak tavsiye, başka tavsiyesi olanlar da yazsın ekleyeyim.

    ÜST EDiT : Trende girmişiz panpalar adamsınız.

    1- Çeşmeden su içmiyorsanız 5-10 litrelik sulardan alın hem boyutu büyük olduğu için fiyatı uygun olacaktır hem de o şişeler boşaldığında kesip çöp kovası niyetine kullanabileceksiniz böylece evinize çöp poşeti almak gibi bir masraftan kurtulacaksınız.

    2- Alışveriş yaptıktan sonra her bir eşya için 1 adet poşet kullanın eve geldiğinizde o poşetleri çöp poşeti olarak kullanabileceksiniz.

    3- Evde yemek yapmadığınız zamanlar vs dışarıda yemek yediğinizde lokantalardan peçete/kürdan vs araklayın ev bütçenize büyük katkı sağlayacaktır.

    4- Evinize davet edecek arkadaşınız çok olsun ki gelirlerken arayıp "aa kanka evde şundan bitmiş gelirken alsana sonra ödeşiriz" diyebilirsiniz.

    5- Suyu kettle da ısıtmak yerine ocak kullanmak daha uygun olacaktır.

    6- Marketlerden hazır ayran aldığınızda o ayrana evde su ekleyip neredeyse 2 katına çoğaltabilirsiniz.

    7- Ev eşyalarınızı tabiki de üniversitenin gruplarına ilan verenlerden veya mahalle arasındaki spotçulardan vs alınız.

    8- Boş olacağı için o buz dolabının ayarı her zaman 1 de olsun.

    9- Makarnadan bıkmamak için arada bir peynirli makarna yiyin.

    10- Mastırbastonunuzu banyoda duş alırken yapınız, peçete tüketiminiz yarı katına iner ve ortalığı batırma ihtimaliniz azalır.

    11- Çamaşır makinenizi en hızlı yıkama ayarında 40 derecede kullanınız, hem elektrikten tasarruf hem de renk kumaş farketmeden çamaşırlarınızın ömrünü azaltmazsınız.

    12- Üniversite tuvaletinden peçete ve sabun çalmak en mantıklısı olacaktır, tek seferde 1 aylık ihtiyacınızı çıkarabilirsiniz.

    13- Bulaşıkları sonraya bırakacaksanız, yağlı ve yapışan lekeli kaplara su koyup bekletiniz ki sonra yıkarken hem daha kolay olur hem de deterjandan tasarruf edersiniz.

    Panpalarımızdan gelen tavsiyeler :
    vformua : Eve aldığınız yiyecek kutularından (zeytin kavanozu gibi) kapağına delik açıp kumbara şekline getirerek cebinize yük olan 25 kuruştan düşük paraları biriktirin.
    ronaldonunamcaoglu : Pet şişeleri delerek duş seti olarak kullanabilirsiniz veya kesip sabunluk vs yapabilirsiniz hayal gücünüzü kullanarak.
    kubarborcu : bi pet bardağa su koyuyorsunuz sonra bi mum yakıp pet bardak yanmayacak şekilde mumun üstüne yerleştirin tadaaa odanız lamba kadar aydınlanır.
    recep1705 : komşuların gazetelerini çalıp veya biyerlerden bulduğu gazeteleri yer örtüsü sofra vb amaçlarla kullanabilirsiniz.

    ÖNEMLi EDiT : Hırsızlık falan diyenler var, devletin bizden aldığı vergilerle veya üniversite ödemelerine verdiğimiz paralarla alınan peçeteleri vs çalmak(!) sizin gözünüzde hırsızlık oluyorsa bişey diyemem ama tuvalette kullanacağımıza eve zütürüyoruz sonuçta o ürünler oraya bizim için konuluyor amk haksız mıyım? Bu aslında tartışmaya açık bir konu ama kimseyiz zor durumda bırakmıyoruz, öğrencinin işi beleşçiliktir yani biraz beleşçi olmayı öğrenemezseniz hep fakir kalırsınız.

    Şuan aklıma gelenler bunlar, 3-5 kişi giblerse devam edebilirim

    Edit: daha editleyip ekleyeceklerim var bi kaç saate gelecem, gelene kadar trend olursa hepinizin taşşaklarını sözlükteki harun abiler öpsün
    ···
   tümünü göster