/i/Para

  1. 1.
    +402 -68
    Beni dinlemektir.
    ciddili başlık beyler bu. bir fikir sahibi olursunuz en azından.

    Cidden sıkılmadın mı artık parasızlıktan? istediği kıza sahip olandan tut, istediği arabaya binen, istediğini alan, istediği yere giden insanları görüp iç çekmekten sıkılmadın mı?

    Öncelikle beyler her zaman şunu söylemek isterim ki; sistemin izin verdiği kadar büyüyebileceksiniz. Sistem o an neye izin veriyorsa, onu yapabilirsiniz.

    Buralarda başka ülke haricinde Türkiye'deyken ferrari, lamborghini hayalleri kuranlar varsa zamanlarını boşa harcarlar. Zaten zengin olmak isteyen birisi amerika'da 200 bin lira olan arabaya burada 3 milyon tl vermez.

    Her neyse.

    Şimdi dünyada 3 tip insan vardır.

    1- sabit gelir

    Hiçbir vasfı olmayan ve kendini "geliştiremeyecek" olan insan tipidir. O paraya mahkumdur ve bir şirkette veya bir kamuda sadece "iş" yapar.

    2- mühendisler falan

    Hayatını (25 yıl) harcayıp bir taklar olmaya çalışmış ama 2 bin liradan 26 yaşında "mühendis" olmuş insan tipleridir. Belki 35-40 yaşında maaşı 6-7 olabilir.

    3- hizmet sınıfı

    Heh bu sınıf işte. Aga bu sizin sınıfınız olacak. insanlara hizmet eden sınıf.

    Eğer dikkatli incelerseniz; şu an zengin olan herkes insanlara hizmet eden insanlardır.

    Bill Gates'den örnek verelim. insanların hayatının %90'ını meşgul edecek olan aygıtın yazılımını tasarlamış. Dünyanın en zengin adamı olmasına şaşmamalı.

    Telefon üreticileri. Telefon; günden güne çoğalan bir ihtiyaç ile yine herkesin hayatını meşgul eder. Hatta farkında iseniz artık bilgisayar üreticilerinden bazıları (casper, asus) telefon üretmeye başlamıştır.

    Giyim, güvenlik falan. Ya işte konuşturmayın beni, böyle oluyor işler.

    Eğer birazcık ilgi olursa (5-10 şuku/çügü falan) 2. part hazır beyler direk atıcam.

    not: Bill Gates'in izlediği yoldan ve birçok başarılı insandan bahsedeceğiz diğer partta.
    ···
   tümünü göster