/i/Tespit

  1. 1.
    +504 -49
    - Çünkü Atatürk "Avrupanın hasta adamı" olarak lakaplandırılan bir devleti uyandırmıştır.

    - Çünkü Atatürk Çanakkale özellikle Çanakkale cephesinde ve birsürü cephede Osmanlı devleti için savaşmış ve zaferler kazanmıştır.

    - Çünkü Atatürk Almanlar ve Osmanlı padişahı Vahdettin gibi yenilgiyi kabul etmemiş "Ya istiklal ya ölüm" cümlesi ile tarihe geçmiştir.

    - Çünkü Atatürk merkezden gelen onca baskıya aldırmayarak hatta ölümü göze alarak, Türk milletinin ana vatanında sığıntı olmasını kabul etmemiş milli mücadeleyi başlatmıştır.

    - Çünkü Atatürk çağın 300 yıl gerisinde kalmış bir devleti çok kısa bir sürede modern Türkiye haline çevirmiştir.

    - Çünkü Atatürk din tüccarlarına izin vermemiş, halkının ve devletinin pahasına canlarını almıştır.

    - Çünkü atatürk çağın en modern ordularını denize dökmüş ve bertaraf etmiştir.

    - Çünkü Atatürk gençliğe hitabesinin ilk cümlesinde "Eyy Türk gençliği; birinci vazifen Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdaafa etmektir demiştir"

    - Çünkü bu adam koskoca ömrünü halkı ve insanları huzur ve refah içerisinde yaşasın diye harcamıştır.

    Evet içki içiyo olabilir, sigara içiyo olabilir. Ama bunlar onun son 100 yılın en büyük lideri olduğu gerçeğini değiştirmez. Bunlar onun ne denli yüce ne denli iyi bir insan olduğu gerçeğini değiştirmez.

    Ne denli iyi bir insan olduğunu anlamak için 1934 yılında ingiliz, avusturalya, yeni zelenda ve fransız annelere seslenişinden anlayabilirsiniz.
    "Uzak diyarlardan evlatlarını Çanakkaleye gönderen gözü yaşlı analar. Gözlerinizdeki yaşları siliniz. Evlatlarınız artık bizim bağrımızdalardır. Topraklarımızda ebediyen rahat uyuyacaklardır. Ve bu topraklarda can verdikleri günden beri artık bizim evlatlarımız olmuşlardır"

    Senin gibi bir insan birdaha gelir mi atam.. keşke birdaha gelsen Samsun'dan..

    Bir insan Atatürkü sevmez çünkü o insan Türk değildir. Onun kanı bozuktur. Yada ermeni tohumu, fransız tohumudur. Ben Türküm diyen herkes Atatürk'ü sever. Çünkü o hayatını Türk milletine adamıştır.

    EDiT: ENTRYLERDE HALA ATATÜRK DiN DÜŞMANI DiYENLERE RASTLIYORUM. ONLARA LAF ANLATMAYA ÇALIŞMIYCAM ÇÜNKÜ CAHiLE 100 YIL ANLATSAN CAHiL GENE CAHiL.
    ···
   tümünü göster