/i/İnanç

İnanç
  1. 76.
    0
    iyi yazmışsın hoş yazmışsın da son zamanlarda kendime sorup da cevaplandıramadığım bazı sorular var aklımda.
    Mesela dünya üzerindeki Müslümanlar şu an neden bu halde? Neden sürekli savaş halindeyiz ve sürekli kan akıyor? Diyeceksin ki Allah insanı sınava tabi tutuyor, peki Allah insanın bu sınav sonucunda ne yapacağını bilmiyor mu? Neden insanları sonucunu bildiği ve kendi belirlediği sınavlara tabi tutuyor?

    Bunun dışında madem hak din islam, Allah neden insanları Müslüman olarak yaratmadı? Yani neden kendi yarattığı şekil yüzünden yargılayıp cezalandırıyor? Hıristiyanı da o şekilde yaratan o. Diyeceksin ki insana sorgulama yeteneği verildi kendisi inancını belirler; ama o sorgulama sonrasında insanın seçeceği yolu da kaderde belirleyen yine Allah değil mi? Yine kendi belirlediği şey yüzünden insanı cezalandırmış oluyor. Cevabını bekliyorum. Uzun süredir kendime bunları sorup duruyorum ve mantıklı bir cevap bulmuş değilim.
    ···
    1. 1.
      0
      "Sonucunu bildiği sınava tabi tutuyor, evet, ama yaşayan sensin sonuçta. Yaptıklarından da sorumlusun"

      iyi de bunu belirleyen ben değilim. Kendisi yazıyor ve yaşatıyor yani. Beni böyle yaratıp söyleyeceklerimi ve yapacaklarımı belirleyen kendisi. Nasıl sorumluyum ben şimdi bundan?
      ···
   tümünü göster