/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +8
    bence olay şeytanın cin mi melekmi olduğunu kendisininde bilmemesinden kaynaklanıyor. allah melekler secde etsin diyor, e şeytan cin mi melek mi? napsın amk. kurana göre cin. e hani melekler secde edecekti??
    Hani meleklere:” adem’e secde edin!” demiştik; iblis hariç hemen secde ettiler. (O) cinlerden idi de Rabbinin emrinden çıktı. Şimdi beni bırakıp da onu ve zürriyetini (kendinize) dostlar mı ediniyorsunuz? Halbuki onlar size düşmandır. Zalimler için (bu) ne kötü bir değişmedir." (Kehf, 50)
    ···
    1. 1.
      0
      aynen. şeytanın kafası karışık ve o karışıklıkta direkt kırmızı kart görüyor ve hayatı da kararıyor.

      düşünsene amk. patronun işyerinden kovsa en kötü gider daha düşük maaş da olsa başka bir yer bulur çalışırsın. ama tanrı kovunca nereye gidecen amk.
      ···
    2. 2.
      0
      Melekler değil her şeyin secde etmesini söylemiştir Allah ve Hz adem hayatı boyunca tövbe ederken şeytan Allah a senin yüzünden böyle oldu demiştir...
      ···
      1. 1.
        0
        panpa valla kurandaki ayeti koydum entariye, orda açık seçik yazıyor kime dediği. ha sen allahtan daha iyi biliyosan onun ne dediğini orasını bilmem.
        ···
      2. 2.
        0
        Hangi mealdan okuduğuna bağlı cinci hocaların mealinden okuosan cennette hurilerle sevişmeyi bile bekleyebilirisn
        ···
      3. 3.
        0
        SEVISMIYCEZMI AMK
        ···
      4. 4.
        0
        HURiLERLE DEĞiL MQ
        ···
      5. diğerleri 2
    3. 3.
      0
      Şeytan göklerin en kudretli meleğidir.taa ki nefsine uyana kadar.
      ···
    4. 4.
      0
      Allah şeytanın bir yanlış anlaşılmadan dolayı secde etmediğini bilemez mi? O her şeye kadir değil midir? Ayrıca eğer dediğin gibi şeytan gerçekten cin ya da melek olduğunu bilmeyip emri anlamadıysa, af dilerdi, insanları kandırıp cehenneme girmelerini sağlayacağım demez ve Allahla iddiaya girmezdi.
      ···
      1. 1.
        0
        lan git, allahla iddiaya mı girilir
        ···
      2. 2.
        0
        Mecaz anlamda. Şeytan Allaha, insanları kötü yola sokup onların cehenneme girmesini sağlayacağım demiştir. Bu açıkça Allaha karşı gelmektir.
        ···
      3. diğerleri 0
    5. diğerleri 2
   tümünü göster