/i/Tespit

  1. 1.
    +28 -15
    Osmanlı Devletinde Yavuz Sultan Selim zamanında Safeviler devletinin hükümdarı ile arasındaki laf atışması varmış. Yavuz Sultan Selim ile Safevililerin hükümdarı birbirine mektup ile küfür ediyorlarmış.

    Bir gün Safevi devletinin hükümdarı Yavuz Sultan Selim e bir sandık göndermiş. Yavuz Sultan Selim o sandığı açmış bakmış güzel modellerle iran örtüleri varmış. Yavuz Sultan Selim açmış açmış açarken de kötü kokular gelmeye başlamış.

    Yavuz Sultan Selim açınca bir insan taku görmüş.Bu duruma çok kızan Yavuz Sultan Selim hemen bu olaya karşılık vermek için düşünmeye koyulmuş. Düşünen Yavuz Sultan Selim bir sandık yaptırıp Safevililerin hükümdarına sandığı göndermiş.

    Safevililerin hükümdarına ulaşan sandığı açmış bakmış güzel modelli TÜRK örtüleri Safevililerin hükümdarı örtüleri açarken burnuna çok güzel kokular geliyormuş. örtünün tamdıbını açtıktan sonra TÜRK lokumu görmüş
    TÜRK lokumunun yanında bir kağıt varmış.

    O kağıta da Yavuz Sultan Selim şu sözleri yazmış 'Herkes yediğini gönderir'demiş ve cariyeler hükümdara twerk yapmış. Harem ağası haremin kapılarını halka açmış.

    Not:Gerçektir.
    ···
   tümünü göster