/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    beyler tanrı konusunda uızun zaman dusundum arastırdım. su an olmadıgı gorusu bana cok mantklı geliyo inanlar varsa gelsin bi tartısalım. Su soylediklerimi bi cevalayın.

    1- muhafazid ayı ikiye böldü, musa kızıldenizi ikiye yardı, musa asasını yılana cevirdi değilmi. peki madem bunlar gecmişte oldu şimdi niye olmuyo. bu soylenenleri rasyonel bi gozle soyle bi dusunun cidden cok ucuk laflar deyilmi. Hadi diyelim ki bunlar gercekten oldu peki bunlar zamanında inanmayan insanları inandırmak için yapılmadımı ozaman bunları gorupte inanan insanlar vardı peki şimdi inanmayan insanlar yokmu beyler. Şimdi bu mucizelerden bitanesi gerçekleşse ben inanırım inanmayan insanlarında neredeyse hepsi inanır. peki bu tanrı tarafından yapılmıs bi haksızlık olarak gorunmuyomu sizcede? Eger bi tanrı varsa kesinlikle adil olmalıydı. ama bugun goruyoruzki dünya hiç adil deyil suriyede bombalarla mucadele eden bi adamda türkiyede sefalet ceken gunde 12 13 saat calısan bi adamda isvicrede cok zengin bi adamda aynı şeyleri yapmak zorunda 5 vakit namaz oruc vs...
    ulan bu nası adalet. bu adamlar oldugunde tanrı bunlara sen niye butun ibadetlerini yerine getirmedin derse paraiçin gunde 12 saat çalıstınıgını soylemek yeterli bi bahane deyilmi sizcede.

    2- Dini gecmiş toplumlardaki zeki insanların toplumun geri kalanını manüpile etmek ve kullanmak icin kullandıgı cok acık deyilmi. mesela hiç tanrıyı yada melekleri goren sıradan bi insan varmı muhafazid gece karanlıgında yanında kimse yokken bir daga cıkıyor (ki bu bende zekice bi hamle) ve ne tesadüfse tanrı melegini o sırada gonderiyo peki butun toplumun gözü onunde olsa bu işler gece gizli saklı değilde herkes inanmazmıydı. boylece bi cok insan din savaşlarında ölmek zorunda kalmazdı. Hatta tanrı çok sevdiği kullarını(!) sonsuz azaplar içinde cayır cayır yakmak zorunda kalmazdı. Peki tanrı sizi cidden seviyosa neden bunu goze alamıyor.

    3-muhafazidilik, isevilik,musevilik gibi inancların ortadogudaki din geleneginden beslendigi cok acıktır oyleki peygamber inancı yalnız burda var. çine gidip baktıgınızda çinde peygamber diye bişey yok. Öbür taraftan amerika kıtasınıa gidiyosunuz (ki bu cok acık cografi alıtım olmasından dolayı bu din gelenegi o bolgeye gidemiyor) azteklerde peygamber inancı gene yok.
    ···
   tümünü göster