/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +111 -4
    zamanında iyi zaman öldürdüğüm, bolca hile kullandığım, oyunun en güzel zamanlarını tattığım, kankamı kastığım kardeşimden item aldığım, oynayabılmek için süreklı okuldan kaçtıgım, hatta 1 sene sınıfta kaldıgım, karı kıza inanıp item verdiğim, ayışığı sandığı eventi olunca ıcımın kıpır kıpır oldugu, bayramlarda kabak düşüyor diye akrabalara gıtmeyı istemedıgım, hayatımın guzel bir bölümünün geçtiği oyun. şimdi kafelerde ne kadar lol oynayan çocuk varsa eskiden de metin2 oynayan o kadar çocuk vardı. çok bir şey yazmaya gerek yok, anlatılmaz yaşanır.

    metin 2, knight tayfası tarafından küçümsenen ve önemsenmeyen bir oyun oldu hep. nedenini çözemedim hiç. açıkçası metin2'yi oynayıp da -ama hakkını vererek, öyle bir iki bakınıp çıkmak olmaz- beğenmemek oldukça zor. durumu biraz dota-lol kapışmasına benzetiyorum. ilk çıkanın devamı, belli bir kesim tarafından kötülenir hep. kötüleyenler yaş olarak ortalamanın üstünde olanlar oluyor genelde benim gözlemlediğim. ama metin2 bir ara (2007-2012 arası gibi) ciddi anlamda ortalığın mına koydu geçti. gençliği avucunun içinde oynattı. karı-koca ayırdı. gibtirnamelerin sebebi oldu. türkiye çapında ulaştığı oyuncu sayısını bilmiyorum ama kngiht'tan aşağı kalır yanı yoktur bence.. lan oynamayan yoktu o dönemde oyunu. şimdi bu oynayanlar 19-26 yaş civarında ki emekli, baba, anne hatta dedeler vardı benim oyundan arkadaşım. istisna değildi hani ciddi bir 30+ oynayan kitlesi vardı.

    tabi şimdi pabucu damda. bence yapılan en büyük hatalardan birisi nasıl olsa oynayan çok diye haftada bir açılan serverlerdi. hakkatten neydi o dönem. ben 2. serverda(tramola) başladım. oyunu bıraktığımda 40a yakın server vardı. misal açılıyordu bir server, dört kanal(ch) busy çekiyordu. oyun türkiye'de hayvani bir kitleye ulaşmıştı. şöyle ki koskoca avrupa sunucu türkiye sunucusunun 10/1'i kadar falandı oyuncu sayısı ve server sayısı bakımından. sonrasında bu tür oyunların kaçınılmaz sonu metin2'yi de vurdu ve oyuncular bir bir koptular. gerçi bu durumun bu kadar hızlı olmasının nedeni;
    1) sonu getirilemeyen hileler
    2)botlar!!!
    3)oyunun başlangıcından beri önüne geçilemeyen hesap soyulmaları. hatta bir ara ana haberlere çıkmıştı. kadının biri dert yanıyordu bu durumdan.
    4)gereğinden fazla açılan serverler sonucu oyunun yavaş yavaş tenhalaşması. aslında oyunun oynayan kişi yine çoktu ama oynayanlar ayrı ayrı yerlerdeydi. toplanamıyorlardı. zaten en sonunda serverleri birleştirmişler. baktım geçen 10 servere falan düşmüş.
    Son olarakda şunları ekliyim,1. köy müziğini duydugum anda o kadar duygulanıyorum ki,aklıma gelen anılar falan, insanın indirip oynayası geliyo,ama asla o eski dönemdekı tadı alamayacagını bıldıgınız için sadece muzıgı dınleyıp hayatına devam ediyosun...
    ···
   tümünü göster