/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1696 -1085
    Fatih Sultan Mehmet Han orta boylu, kırmızı beyaz yüzlü, dolgun vücutlu, sakalları altın telleri gibi kalın, yanakları dolgun, kolları kuvvetli, burnunun ucu hafif kıvrık, saçı siyah ve sık olup, kuvvetli fiziki bir yapıya sahipti. Çok merhametli ve müsamahalıydı. Kendisine elli gün mukavemet eden, birçok Müslümanın şehid edilmesine sebeb olan istanbul şehri ve onun sakinleri hakkında gösterdiği merhamet, aklın alamıyacağı genişliktedir. Çok başarılı bir diplomattı. Otuz sene, Asya ve Avrupa’da bâzan birkaç cephede beş, on hattâ daha fazla devletle birden harb hâlinde bulunduğu günler oldu. Askeri ve siyasi alanda eşsiz bir deha idi. Askeri alanda başarısının ilk özelliği kılıçla kalemin işbirliğidir. Ordunun disiplinine çok dikkat ederdi. En küçük itâatsizliği ve buna sebeb olan subayları şiddetli bir şekilde cezâlandırırdı. Ordusunu, plânsız, düzensiz hareket ettirmez, mâcerâ hevesiyle kan dökmezdi. iyi bir komutan ve devlet reisi olan Fâtih, aynı zamanda iyi bir ilim adamı ve şâirdi. Latince ve Rumca ile Arapça, Farsça ve Türkçe'ye bütün incelikleriyle vâkıftı. Saygı ve rahmetle anıyoruz. Peygamberimizin hadis-i şerifine mazhar olan adam.

    Edit : Yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermeyelim. Atatürk ile bir kıyas söz konusu değildir. ikimizde bizim atamız.

    Edit : Bu kadar çugu niye gelmiş anlamış değilim.

    Edit : Buraya kurtuluş savaşında soyunuzu kurutmak için ırzınıza geçmek isteyen bir ingilizi koysam bu kadar çugu almazdı. Ne o hepiniz ingiliz misiniz ?

    Edit : Çaylak yedim cevap veremem haberiniz olsun

    Edit : Buraya kurtuluş savaşında soyunuzu kurutmak için ırzınıza geçmek isteyen bir ingilizi koysam bu kadar çugu almazdı Bu cümleyi bile Atatürk'e atfetmişsiniz ya yazıklar olsun.

    Edit : Uzun süre trendde 1. sırada kaldık hepinize çok teşekkürler. Çugu atanların kimin soyundan geldikleri belli
    ···
   tümünü göster