/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    -1
    1- %100 bir din seçerdim diyorsun. neden? dünya üzerindeki dinlerden birtanesinin gerçek din olduğuna dair içerden bir bilgimi aldın? bill gates in kedi kesen bir satanistmi diyorsun? ateist ler kötü insanlardırmı diyorsun? ekgibtirlermi diyorsun?

    2- din konusunda iyi yada kötü olmasına hiç gerek yok insanların. ben burda insanların kafasını tarih sorusu sorarak karıştırmıyorum. mantık sorusu soruyorum. mantığı yokmu türklerin ve müslümanların?

    3- kurana bakıp cevabını alabilirdin demişsin. yazdıklarımı okumadın galiba? kurana baktım. dünyadaki tüm dinlerin cevaplaması gereken bir soru vardır. bizim dinimizden olmayan ülkede doğanlar sırf orda doğdukları için sonsuza kadar cehennememi gidicek sorusu. dinler bu soruya insanlar araştırmalı ve doğru dini bulmalı cevabını verir. bende daha fazla araştırma yaptım. baktımki dünyada dinden dine geçme çok az ama dinden dizsizliğe geçme aşırı derecede fazla. gelişmiş ülkelerde herkes dinsiz. ingilizce(global din) ve internet(global iletişim teknolojisi) insanların birbirleriyle konuşup kendi kabilelerindeki saçma batıl inançların sahte olduğunu anlamarı buna yol açtı. amazondaki insanlar saçma sapan şeylere inıyor değilmi? onlara ingilizce ve internet verince ne olacak? anlayacaklarki daha önce tanrı ve diğer süpernatural şeylere adadıkları olaylar gayet iyi anlaşılmış doğa olayları vs.

    işte islamın sonucu bu. herkes koyun. kendi başına düşünemeyen aptallar. 3-5 tanede çoban var bu koyunlara ne düşünmeleri gerektiğini söyleyen... kendi beyniniz var kullanım dıbına koyayım...
    ···
   tümünü göster