/i/İş Güç

İŞLER GÜÇLER
  1. 1.
    +297 -12
    Merhaba panpalar,

    Epey zamandır sözlüğe girmiyordum fakat bu sevincimi yıllarımı geçirdiğim bu sözlükte sizlerle paylaşmak istedim. Geçen hafta tüm evraklarımızı tamamlamış ve tüm imzaları atarak şirketimizi kurmuş bulunmaktayız.

    Kendimi anlatayım biraz. yenilenebilir enerji alanında yüksek lisans sahibi bir elektrik mühendisiyim. Epey uzun bir süre teiaş'da çalışıp aynı zamanda yüksek lisansimi bitirmistim. Yıllarca da kendi şirketimi kurma hayali ile yaşadım. Bana bu konuda ilham veren kişi de universite okurken yanında staj yaptığım ozan bey'di.

    8 arkadaş birleştik ve kosgeb'in desteklerine başvurduk. Arge ve yenilenebilir enerji alanında dehşet yatırım var. Toplamda 6 tane özgün patentimiz olduğu için desteği almamız kolay oldu. Kendi birikimlerimizi de ekleyince epey bir anapara oldu.

    Bu 8 kişiden en az okumuşu yüksek lisans öğrencisi, doktoralı da 2 arkadaşımız var. Bu yüksek eğitim oranı aynı zamanda devlet desteği olarak da geri dönüyor bize. Muhasebecimiz bile yüksek lisanslı.

    içimizde 2 elektrik, 1 makine, 1 elektronik ve haberlesme, 1 bilgisayar mühendisi bulunuyor. 1 tane fizikçi ve 1 tane de matematikçi var. Muhasebe işleri ile ilgilenecek arkadaşımız da iktisat mezunu. Ekibimizin tamamı büyük şirketlerde büyük projelerde çalışmış insanlar.

    Ekipten benimle birlikte 3 kisi de sözlükte yazar. Hatta bir tanesi ile sözlükten tanıştık.

    Şimdiden büyük şirketlerle konuşmaya ve yapmayı düşündüğümüz projeler hakkinda fikir alışverişi yapmaya başladık. Hatta simdi adini soylemeyecegim birçok yurtdisi menşeli şirket arge ve malzeme desteği vermeyi kabul etti. Ve daha hala görüştüğümüz onlarca şirket var.

    Türkiyenin arge pazarına 4 tane birbirinden farklı ve yenilikçi ürünle girmeyi planlıyoruz. 2 tanesinin çalışmaları tamam. Şirketimizi de açılış törenini yılbaşından sonra yapacağız.

    6 ay içinde de almanya ofisi açmak istiyoruz. Orada yaşayan arkadaşlarımız çalışmalarına başladı bile.

    Şimdilik geniş bir garajı olan mütevazi bir ofiste çalışıyoruz. Garaj meselesi önemli, çünkü laboratuvarımız orası.

    Şimdi konunun özüne gelecek olursak iş arayan veya hazırdaki işinden memnun olmayıp arge alanına atılmak isteyen arkadaşlar varsa burada onları da aramızda görmek isteriz. Varsa böyle arkadaşlar bana mesaj ile ulaşabilir. Bizler bildiğiniz arge diye destek vs alıp sektöre atılan ve sonrasında ticaret yapan çakallardan değiliz. Bilimin kalbine giden yolda yol gösterici olmayı hedefliyoruz. Tüm sosyal hakları vs veriyor, rahat ve guleryuzlu çalışma ortamı hedefliyoruz.

    internet sitemiz de yapım aşamasında, açılış günü siteyi de açıp şirketimizin adını da buradan duyurmuş oluruz, şimdilik spoiler vermeyelim o konuda.

    Son olarak açılışa sınırlı sayıda sözlüktem de arkadaşlarımızı davet edecegiz. Bilime meraklı istanbul'dan öğrenci kardeşlerimizden 3 tanesini aramızda görmekten memnun olacağız. Isteyenler bana buradan mesaj ile ulaşabilirler.

    Iyi gunler dilerim.

    Edit: bizi kasıntı tiplerle de karıştırmayın, açılıştan sonra istediğiniz zaman gelip çayımızı kahvemizi içebilirsiniz. Çok eğlenceli bir ekibimiz var.

    edit2: farklı sektörlerden iş arayanlara da ileri dönemlerde referans olabiliriz. iş aramak zordur, bilirim. iş aramak için gittiğim perpa'da beni iş arıyorum dediğimde kovanlar bile olmuştu. Yine sonralara doğru bi projemiz için kaynakcı, mekanikçi, elektrikçi ve vasıfsız elemanlara da ihtiyacımız olacak.

    edit:3 beyler, ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum, bir sürü mesaj geldi, hepsini okuyorum fakat taktir edersiniz ki o kadar mesaja şu anda yetişebilmem mümkün değil. açılışımızı yapalım, kapasitemize göre mesajlarınızla ilgilenip sizlere kesinlikle cevap vereceğim. bu konuda hevesli olan bu kadar arkadaşımızı görmek bizleri çok sevindirdi. bizler bu alanda bir öncü olmak için çıktık zaten yola, işlerimizi kapalı kapılar ardında yürütmektense türkiye'nin her yerinden hevesli kişilere ulaşmaktı amacımız. açılıştan sonra bir toplantı yapıp şimdilik ekgiblerimize göre sizlere ulaşacak, ilerleyen dönemlerde ise tamdıbına cevap vermeyi planlıyoruz. önceliği de inci sözlük yazarlarına vereceğimize söz veriyorum. zaten bugün kariyer siteleri de tamamen çöplüğe dönmüş durumda ve şirketlerin ucuza reklamlarını yapacakları mecralar haline gelmiş.

    aynı zamanda çalışmaya hevesli fakat istediği gibi iş bulamayan kişi sayısının bu kadar fazla olması da türkiye açısından çok sinir bozucu bir durum. bugün şirketlerin tamdıbına yakını kurumsallık bahanesi ile kapitalizmi doruklarında yaşıyor. umarız yakın gelecekte türkiye insanları ucuz iş gücü olarak kullanmaktan vazgeçer.

    Edit4: arkadaşlar ilginiz için çok sağolun, elimden geldigince mesajlara geri dönmeye çalıştım fakat çok mesaj var, bu yoğunluk ve stresin altında tamdıbına yetişmem mümkün değil. Bunun için kusuruma bakmayın lütfen, fakat mesajların tamdıbını okuyorum, iş veya staj gibi durumlar için ilk bakacağım yer zaten burası oldu artık. Cidden harikasınız, gençliğimizin bu kadar bilinçli olduğunu görmek çok güzel. Hep birlikte daha güzel günler görmek dileğiyle.

    Soranlar için genel olarak tavsiyem sevdiğiniz işi en iyi şekilde yapmaya çalışın. Atılım yapmaktan korkmayın fakat hesaplarınızı da yapmayı ihmal etmeyin, zor duruma düşmeyin.
    ···
   tümünü göster