/i/Oyunlar

Hayat bir oyundan ibaret değil midir ?
  1. 1.
    +2 -1
    Evet beyler bugün sizlerle eskiden internet cafelerde, tüplü bilgisayarlarda kıyasıya kapıştığımız, bazen gazoz, bazen süre hesabı ödemek zorunda kaldığımız, kan efekti piksel piksel olsa dahi zamanına göre mükemmel sayılan Counter-Strike 1.6 nın silahlarından bahsederek size nostalji yapmayı planlıyorum.

    1. HECKLER & KOCH USP 45ACP (bizim bildiğimiz olarak ct lere başlangıçta verilen silah: Bu silahı oyun başında ct ler ücretsiz alır ve orta düzey hasarı vardır. Başlangıç silahı olarak teröristler ile kapışılırsa havada karada alabilecek bir silahtır. Susturucu takılabilir.

    2. GLOCK ( T lerin başlangıç silahı) : Bu silah ise teröristlerin başlangıç silahıdır. Çoğu oyuncunun gözünde en kötü tabancadır ve direk başka tabancalara yönelmesini sağlar. Sağ klik burst-fire modu ile üçlü atışlar yapılabilmektedir.

    3. DEAGLE : Evet beyler hepimizin aklında kalan o beyaz renkli, üçgenimsi namlulu, hayvani hasara sahip o tabancadan bahsediyorum. Gerçi tabanca demek garip kaçabilir zira profesyonellerin adeta sniper gibi kullandığı oluyordu. Oyun başında neredeyse en çok alınan tabancadır. Verdiği büyük hasarın avantajını, bir okadar az şarjör kapasitesi ile dengelemiştir.

    4. Çift başlı boğa: Bu silahın tam ismini bulamadım ama T lerde olan bu silahı hepimiz biliriz. 2 tane tabancayı ardı ardına hunharca sıkan o kalleş botlar alır en çok. Fakat multiplayer maçlardada az çok görüldüğü oluyordu.

    5. MP5: Bu küçük makineli tüfeği kullanmak zor değildir. Az sektiğinden dolayı düşmanı görür görmez çömelerek bütün şarjörü üstüne boşaltmak bu silahta adettir. Düşman bu silahın mermilerine gelirse hareket hızı büyük ölçüde düşer ve ölmesi işten bile olmaz.

    6. Su tabancası: Temel olarak uzinin susturuculu hali olarak bildiğimiz bu silahı neredeyse kimse kullanmazdı. Özellikle poolday haritasında görülür ve denemek yada trollemek için kullanılırdı.

    7. AK-47 (halk dilinde keleş): Profesyonel oyuncuların vazgeçilmez silahı o güzel silah. Evet beyler şuan hepimiz o keleşin yankılayarak çıkardığı tak sesini kafamızda canlandırdık. Aşırı sekmesine rağmen tek tek veya sıkılarak isabetli aim alındığında süper bir silah olan keleş her baba yiğidin harcı değildir. Elbette ilk oynadığımızda bizde tarayıp taraıp yahu bu hasar vermiyor ne dandik silah demiştik ama her silahın kullanışının farklı olduğunu sonradan anlamış olduk.

    8. 4-2 : Keleş olmadığı zamanlarda yardımımıza yetişen siyahın ağırlıkta olduğu delikli namlulu o silah. Dürbününü açıpta az leş almıyorduk beyler itiraf edin. Cidden güzel bir silah, biraz tepme oranı var ama sekmesi bile şekil olan bu eser ciddi hasarlar çıkarmayı başarabiliyordu.

    9. M4A1(4-3) : 7 den 70 e herkesin bildiği bu silah en uzak mesafelerden bile kafa atışı atmayı başarabilen ve alan insanı anında cool yapmayı başarabilen mükemmel bir silahtı. Alan insanların çoğu direk susturucuyu takar ve öyle gezerdi. HS attığı zaman karşıdakinin uçarak ölmesini izlemekte bir okadar keyif verir.

    10. Steyr AUG- Bullpup( bizim deyimimizle 4-4) : 4-3 ten sonraki favori silahımızdır. Yerde görülünce hemen alınan, düşmanda görülünce hemne kaçılan bir özellik barındırır. keleşle m4a1 ezeli rakip olduğu gibi bu silahında rakibi kanımca 4-2 dir. Vuruşları güçlü bu silah birazda tecrübe ister.

    11. Scout(kuş): hepimizin bildiği o beyaz dandik sniper. Awp ye parası yetmeyip dürbünlü silahlarda kendine çok güvenen insanlar alırdı ve onun dışında pek kullanılmazdı. 2 atışta adam öldürür ve tek almak için kafa sıkmak gerekirdi.

    12. Otomatik Sniper: Çok az kişi kullanıdrı bu silahı. Parası çoktu ama iyi bir silah olmasına rağmen sırf karizma sahibi olmadığı için daha az kullanılırdı. Nasıl olsa bir AWP, bir Deagle değil. Özelliği dürbünlü bir tüfeğe göre oldukça seri mermi atması ve 2 mermide adamı indirirmesiydi.

    13. AWP (Kanas) : Ve geldik o mükemmel silaha beyler. Ben bu silaha AWP diyeni hiç görmemiştim o zamanlar. Herkes ya kanas ya 4-6 derdi. Tek mermi tek leş sözü ile akıllarda kalan, hatıraları süsleyen bu silah profesyonellerin elinde ölüm makinesine dönüşürdü. Orta düzey bir oyuncuya karşı oynuyorsanız ve elinde AWP varsa biryere pusup tek bir noktadan gelmenizi beklemesi kesindir. Paranız bolsa Deagle ile harikalar yaratabilirsiniz.

    14. FAMAS: Biraz seker ama çok parası olmayan için ideal silahtır.

    15. 5-1 makineli: Herkesin bildiği ama alanın çok az olduğu çok seken o silah. Kullanmayı bilene iyi bir silah olabilir, Heleki iceworld haritasında alıpta duvardan sektirenleri görüp yahu nasıl yapıyor bunlar diye boş boş taradığımızda oldu. Mermisi çoktur fakat diğer silahlara göre kullanışsızdır.

    Listeyi silahların kullanım oranına göre yada iyi-kötü derecelerine göre düzenlemedim. Sınıf sınıf düzenleyerek listeledim. Sıralamaya sokmadığım silahlarda oldu. Emeğe lütfen saygı beyler.
    ···
   tümünü göster