/i/Kültür Sanat

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +27 -3
    şimdi burada starbucks dan aldığınız 8 liralık kahve ile gelmeyin, üzerim..

    2000 tl'ye aldığım kahve makinam ve öğütücüm ile butik kahve çekirdeği satan yerlerden alınan kahvelerin eşsiz lezzeti bir başka. ülkemiz de güzel çekirdekler var ama özellikle türk kahvesi dışında filtre, espresso veya diğer blendler üzerinde işçilik çok zayıf.

    bu aralar yurt dışından güney afrika'dan kahveler getirtiyorum. bahsettiğim ürünler 100 gr 47-48 dolar.. ama gerçekten mükemmel. japonya dan sumatra getirten bir butik kahveci buldum onada bir sipariş geçtim.

    1-2 püf noktaya değinelim..

    kahve kalitesi.. tabiki en önemli unsur. dünyada bir sürü kahve ülkesi var ama buralardan çekirdek olarak getirtmek en güzel olsada yukarıda verdiğim fiyat gibi oldukça pahalıdır. ama yapacak bir şey yok. bu kahveleri içtikten sonra starbucks, gloria vs bulaşık suyu gibi gelecektir. keyifte para hesabına girilmez..

    makine kalitesi.. piyasada 90-100 tl ye bile filtre kahve makinaları var ancak dikkat edilmesi gereken nokta basınç seviyeleri. ve mutlaka filtre kısmının metal alaşım olması.. plastik veya kağıt filtreli makinalarda aroma tam olarak geçmiyor. metal filtreli makinalarda belli bir fiyatın üzerinde başlıyor tabiki..

    öğütücü.. yurt dışından ebay olur, çeşitli siteler olur vs getirdiğiniz kahjveler hep çekirdek şeklindedir. öğütülmemiş şekilde gelir. bu yüzden bir öğütücü almak şart. bazı makinalarda içine monte edilmiş şekilde de olur. burda püf nokta içeçeğiniz kadar kahveyi öğütmektir. hanzo gibi bütün hepsini öğütüp saklarsan, aroma kaybı yaşanır. ayrıca yumuşak içimliliği gider.

    saklama.. çekirdek kahveleri sıcak yerlerde saklanmaz. ancak buzdolabı gibi yerlerde de tutulmaz. bunun için hafif serin ama nemli olmayan yerler uygundur. balkon vs gibi..

    içme.. içerken yanında pasta, kek, börek vs yenmemeli. bir iki parça bitter çikolata yenilebilir. ayrıca aromalı sigaralar da kahve içerken tercih edilmemelidir. ayrıca taku çıkarılmamalıdır günde 1 fincan ideal.

    baya bişi anlattık kahve güzeldir için binler.
    ···
   tümünü göster