/i/Devlet

  1. 1.
    +20 -4
    3 milyon Suriyeliyı ülkeye alırsak ve bu adamların on binde biri bile terörist olsa bu patlamaların olması hiç de şaşırtıcı olmaz. Teröristlerin yıllarca bomba stoklamasına izin verip suriye nin kuzeyindeki terör oluşumuna da hiçbir şey yapmazsan tabi bombalar patlar. (Fırat kalkanı geç kalınmış bir harekattır. Daha önceden ışid sınırımıza ilk geldiği anda güvenlik gerekçesiyle suriye ye girilmeliydi)
    ···
    1. 1.
      +2
      Tamam da sen o zamanı hatırlıyor musun? Tam o Işıd'in sınıra kadar geldiği, Pyd denen pkk uzantısının kobani bahanesiyle cirit attığı zaman da Güneydoğu'da şehir ayaklanması adı altında hainliğe başlamışlardı.
      Büyük resmi görün Türkiye ne zaman belini doğrultmaya çalışsa bir çomak sorma çabası var. Dik durmak gerekiyor. Onurlu durmak gerekiyor. Tarihimizi hatırlasak, bilsek düzgünüyle herkes daha bir olacak ama hep bir bölünme eğilimi var. Başta kendi içimizde bir olmanın yollarını aramalıyız.
      ···
      1. 1.
        +1
        Çözüm süreci denen ne olduğunu kimsenin anlamadığı saçmalık olmasaydı biz de ışid kapımıza dayanmışken bunlarla uğraşmak zorunda kalmazdık. Zaten kobani olayları, çözüm sürecinin bir işinden önceydi yani o sıralarda güneydoğuda şehir savaşları daha başlamamıştı. Tamamen devletin basiretsizliğinden kaynaklandı.
        Kim ne derse desin biz hala Amerika dan izin almadan tek bir adım bile atamıyoruz
        ···
   tümünü göster