1. 776.
    +14
    9-Spor

    Hayatımızı düzene sokmaya başladık. Sizlere kötü alışkanlıklarda bahsettiğim hareketsizlik kavrdıbını hayatın her anını sporla yaşayıp bitireceğiz. Önce yavastan baslayalım.

    1- Otobüs kullanmayın

    Dostlar, eğer zamanınız varsa isterseniz gideceğiniz yer 10 km olsun, yürüyün. Tabi hemen o kadar yürümeyin. Yavaş yavaş mesafe arttırın. mesela 1 2 km ile başlayın 10 gün 2 km yürüyün. Sonra 3 4 5 arttırın ve bu şekilde 1 seneye askerler gibi 25 km koşmaya başlarsınız. Özet olarak, her yere yürümeye çalışın ve bunun mesafesini günden güne arttırın. Size sabah çıkın yürüyün demiyorum. okula, işe, eve giderken yürüyün.

    2- Bigiblet

    Eğer bigibletiniz varsa her yere, köyünüze bile bigibletle gidebilirsiniz. Günde 30 40 km çok rahat süreceksiniz sadece her yere onunla gidin ve küçülen kalçalarınızı, gelişen bacak kaslarınızın hissedin. Son olarak şehrinizde bulunan bigiblet gruplarına bir şekilde ulaşın ve onlarla Beraber turları katılın. inanın çok zevkli oluyor. Hem sosyalleşir hem de ölümüne eğlenip spor yapmış olursunuz.

    3- üşenmeyin

    Evdesiniz, sizden küçük kardeşiniz, anne baba vs var. isterseniz isteyeceğiniz şeyle aranızda 500 metre olsun. Kalkacaksın ve kendin alacaksın. Artık üşenmek yok, artık erteleme yok.

    4- su

    Arkadaşlar ne olursa olsun haftalık en az 20 litre su için. Bunu düzene sokup günde 3 litre su için. kışın Vs farketmez. Hayat kaynağı su unutmayın.

    5- spor kulübü

    Size en büyük tavsiyem eğer ki çok yoğun adım atacak zamanı olmayan biriyseniz yapmasanız da olur ama bir şeylerden fedakarlık edin. Belediyenin de bedava kursları var. Para olayını düşünmeyin. Hangi spor branşı size cazip geliyorsa direk başlayın. isterseniz yaşınız 25 olsun. Sorun değil, inanın değil. Benim önerim yüzme ve taks tabi sizin sevdiğiniz neyse aksatmadan direk başlayın. Asla çekinmeyin, çok geç kaldım demeyin. Hiçbir şey için geç değil. Şimdi en yakın zamanda gençlik spor müdürliğüne gidip başvuru yapıyorsun. hadi iyi sporlar kardeşim.

    6- Spor Salonu

    Arkadaşlar bu şart değil. Lakin durumunuz varsa size şart. Spor sizi her daim diri tutacak inanın. Zayıf olmak mesele değil, mesele estetik olmak. Bu özgüven demek, özgüven demek başarı demek. Spor salonuna gidemiyorum durumum yok diye üzülme. Benimde yok ve sporumu evde kendi vücut ağırlığımla yapıyorum. Bakın durumunuz varsa direk başlayın. Hem spor branşında ilerleyin hem burada. Merak etmeyin zamanınızı çok almayacak. Evde spor yapmak isteyenler internette aletsiz evde spor yapma diye aratıp sporunu yapabilir.

    Spor, hayatınızın her daim yanında olsun.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster