/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +83 -26
    ilginç iki sorum var beyler

    Bir çocuk var çocuk yaşında ölüp günahsız olduğu için cennete gidiyor. Öbür tarafta da bizler varız yani günahlarının cezasını çekip sonradan cennete gidecek bizler. Peki Allah neden çocuğun canını aldı da direk cennete gönderdi? Büyüyünce günah işleyip cehennemde yanacak diye mi? Peki bizim neden canımızı günah işlememişken almadı? Bizde cennete giderdik azap çekmeden?

    Yani demem o ki çocuk günahsızken ölüyor neden "kaderinde" var veya Allah istedi. Peki bizi neden günah işleyecek kadar yaşattı? Ve sonunda cehenneme gittik?

    Bu da kafama takılan diğer soru.

    Şimdi 2 insan düşünün biri Hristiyan olsun veya Ateist bu adam hayatı boyunca insanlık yararına şeyler yaptı iyilikler yaptı ama Allah'a ve islam'a inanmadığı için sonsuz cehenneme gitti.

    Diğer yandanda Müslüman biri hayatı boyunca alkoller zinalar hırsızlıklar bütün günahları işledi yararı olmadı diğer adam gibi bu da cehenneme gitti ama inandığı için eninde sonunda cennete gitti.

    Bana burdaki adaleti anlatın beyler adam dünyaya çok yararı dokundu ama cehennemde öteki zararı dokundu cennette? Aklıma takılan büyük 2 soru bu hangi hocaya sorduysam hep konuyu dağıtma taktiği ile uzaklaştılar varsa bilen fikri olan yazsın panpalar

    Edit: panpalar arkadaşlardan biri bunu okumam için söyledi ilginç bir metin sizde okuyun istedim :
    https://eksisozluk.com/entry/43485476

    (bkz: kel giben kel)
    ···
   tümünü göster