/i/Devlet

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    Nereye acacagimi bilemedim ama kendi fikirlerimi soylemek istiyorum.

    Bugün gerçeklestirilen saldiri neden oldu ?

    1.Cin ile yapilmasi planlanan tl ve yang ile olacak ticaret anlasmasi askiya alindi.
    2.Dolar ve Euro yükselişleri medyada ve sokakta ticarette sıkıntı yaratıyordu. Her gun televizyonlarda saatlerce dolar konuşulduğu icin düşmek bilmiyordu çünkü bizim vatandaşımız gidip dolar bozdurup ticareti canlandirmaz.. cebinde ne varsa gider altin ve döviz alir sonra isyan eder... Bu saldiri ile doviz sıkıntısı gündemden bi sure uzak kalacak.
    3.Baskan sistemi ile ilgili kamuoyu yoklamalari ve arastirma şirketlerinin verilerine göre baskan sistemi cok cok zor karamsar olan insanlarin fazlalaşmasiyla cikmaza girdiler.
    4.Bugün meclise ak parti grubunun yapmis olduğu anayasa değişikligine iliskin yasa teklifi aninda yanki buldu ve karsilikli aciklamalarla baskilar oldu ki. Acik ve net resmen tek adamliga giden bi teklif bu çünkü devletin yürütme organi tek adamda toplaniyor ve Bu durum Turkiye Cumhuriyetini Uniter devlet yapisindan çıkardım konfederasyon Devlet yapisina dönüştürür. Bilmeyenler varsa üniter devlet yapisinda yasama yürütme ve yargi kollari tek elden bağlıdır. Su an ki uniter devlet yapisinda tek Yasama organi TBMM dir. Yürütme bakanlar kurulu ve cumhurbaskanindadir. Yargı ise TBMM den cikan yasalar yani tek elden cikan yasalari uygulamakta olan mahkemelerdir. (ANAYASA MAHKEMESI. YEREL MAHKEMELER DANISTAY YARGITAY) cok fazla yargi kollari olsalarda hepsi TBMM den yani yasamadan gelen yasalari uygulamaktadirlar. KONFEDERASYON sisteminde ise yasa yürütme yargi asla tek değildir birden fazladir. Umarim anlamissinizdir ornek vermek gerekirse abd de anayasa vardir ama eyaletlerin kendi yasalari vardir. BU SALDIRI ILE BU KANUN TEKLIFI GUNDEMDEN DUSURULDU
    5.Dun aksam başlayan 81 ildeki Huzur operasyonuna katilan binlerce kolluk kuvvetleri ile Helikopterler alcak ucus yaparak gerçekleştirilen bu operasyon sonucunda her yerde polis kontrol noktaları olmasina ragmen Istanbul gibi bir metropolde ki on binlerce insanin olacagi haftalar önce bilinen bir futbol müsabakasinin sona ermesinden hemen sonra polis araclarina bomba saldiri yapilmasinin 3 nedeni var.
    1.Ust tarafta aciklamis olduğum maddeleri gündemden düşürmektir.
    2.Türk ordusunun amerikan genel kurmay baskaninin incirlik üssüne ziyaret etmesi ve akabinde Türk ordusunun suriyede daha icerilerde sicak temas kurmasi ve arkasina cin ve rusyayi alip amerikayla iliskileri germesinden dolayi cezalandirilmis olmasi.
    3.Turkiyede düzgün işleyen bir istihbarat kurumu yoktur.Iyi yonetilemeyen es dosta gorev adamlari olan insanların yetersiz olduklari halde sirf dedigimizi yapar zihniyetinde liyakat sistemini cokertmelerinin bir sonucudur.

    NOT:Bunlar kendi fikirlerimdir. Siyasal Partilerin hiçbiri ile alakam yoktur. Amacim şahıs ve kurumlar hakkında itibarsizlastirma cabam yoktur. Internet trollude degilimdir sadece kendi goruslerimi paylasip sizinde fikirlerinizi almak istiyorum.
    ···
   tümünü göster