/i/Futbol

it's the futbol that's the futbol
  1. 1.
    +4 -5
    Öncelikle yazıyı biraz uzun tutmayı düşünüyorum ve aklımdakileri tamamen yansitmak istiyorum;

    • Beşiktaş-Kiev maçı öncelikle 30 dakika oynanmıştır ve kalan kısmı tamamen misilleme harekatidir. Beşiktaşın dusunmesi gereken tek mevzu ilk 30 dakika da oynanan kötü oyundur.

    • Beşiktaşın hocası, Şenol Güneş takıma büyük maçlar kazandiramiyor. Beşiktaşta büyük maç oynayamayan futbolcu sayısı oldukca fazla mesela, Tosic ve Oğuzhan.

    • Beşiktaşta oynanan oyun kötü giderken takim arkadaşlarina höt diyecek toparlayacak bir oyuncu yok. Örnek mi istiyorsunuz? Bir Galatasarayli olarak; Bülent Korkmaz derim, tereddütsüz. Ama Begibtasli bir örnek isterseniz, yaşım itibariyle-20- hatirlayabileceklerim, Tümer, Sergen, Pascal, belki Pancu...

    • UEFA ya körü körüne bağlanmak ve güvenmek tamamen saçmalıktır. Çünkü orda çalışan hiçbir adamımız yok. Hatirladiğim kadariyla 2012-2013 yillari arasinda Ünal Aysalla birlikte hayatimiza giren "lobi" sözcüğü bizde yok. Kisacasi UEFA'da lobimiz yok. Öncelikle UEFA'ya güvenilmez derken; bina hatirlarsaniz, FBI tarafindan basıldı. Kurucularindan biri futboldan ömür boyu men edildi. Genel sekreterlerinden biri görevden atıldı v.s.

    • Lobi olayini burda anlatmak istedim. Çünkü konuşmakla bitmez. Şöyle başlamak istiyorum. Turkish Airlines Euroleague nin iki ülkesi vardır. 1)ispanya 2)Türkiye. Üçüncü olarak Rusyayi yazabilir miyiz? Hayir, ama asla yedirmezler diyebiliriz. Bakın söylemek istediğim kayırma değil. Sadece euroleague'de adamimiz bolca olduğu için sadece sahada rakiple savasiyoruz. Hakemle ve ya saha dışı olaylarla ilgilenmiyor, boğuşmuyoruz.

    • Neden UEFA da calisan bir Türk yok? Ya da hakem atama kurulunda bir Türk yok? UEFA da şuan yogunluk ispanyollardadir. Bakarsaniz, R.Madrid-A.Madrid ve Barcelona maçlarinda hiç bir hakem hatasi goremezsiniz. Tamam takimlar cok iyi herkes farkinda, ama o takimlar maclarinda sadece rakiple karsi karsiya gelirler. Biz, Türk takimlari gibi saha disi engellerle ve hakem faktörüyle savaşmazlar.

    • Beşiktaş gruptan ciksaydi UEFA siralamasinda 9. olacaktik ve Belçikayı geri de birakacaktik.

    • TFF yetkilileri biran önce toparlanmalı ve kendine gelmelidir. Yurtiçinde değil yurtdışı arenelarda da etkili, söz sahibi olmalıdır.

    • Hakem hakkında yazmaya başlarsam yazı iki katına çıkar. Basitce, degisen kurallardan haberdar degil, oyuncu ve oyun pgibolijisinden bihaber. Kötü bir hakem olmakla birlikte ilk vakası da degil. Gerçek mevzu UEFA bize bu hakemi icerde adamimiz olmadigi için rahatça atayabildiler.

    • *önemli**Bakin arkadaşlar sadece Begibtasin oldugu grupta 3 takim gruptan cikma mucadelesi veriyordu. Diger tüm gruplarda belliydi en fazla 1-2 ve 3-4 arasi degigiblik olacakti. Sen böyle kritik bir gruba böylesine kritik bir maça bu hakemi a ta ya maz sın!!

    • Şenes Erzik gibi bir adam yolla bize Ya Rabbi.. UEFA ya adam sokamazsak bunlar başımıza daha cok gelecek.. Lobi önemli lobi...

    Edit:Galatasarayliyim ve zaa 6sifir ci tayfanin okumasini istiyorum. Türk futboluna vurulmuş bir baltadir. Umarim bu aksam Fenerbahce-Feyenoord maçında da aynisi yaşamayiz
    ···
   tümünü göster