/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +22 -1
    Enerji. Kuantum kuramina bakarsan enerji her zaman var olmak zorundadir. Ben muslumanim bu enerjiye yaratici diyorum. Ateistler kuantum dalgalanmasi sayesinde bu enerjinin her zaman olmak zorunda oldugunu soylerler. Ve bu enerji zamansizdir. Ve bu enerji maddeye donusur. Bu donusumu yaparken bir nedeni olmaz. Ve biz bu nedeni sorgulayamayiz cunku heisenbergin belirsizlik ilkesi derki bir elektronun yerini ve hizini ayni anda bilemezsin. Hizini ne kadar dogru bilirsen yeri okadar belirsizlesir.

    Bu enerji zamansiz oldugu icin kuantum dalgalanmasi sayesinde surekli maddeye donusur. Yani sonsuz sayida evren demek buda. Bu evrenler birbirinden farklidir yada aynidir. Ama sonsuz sayida birbirinden farkli evren olmak zorunda olur. Suan yasadigimiz evrende duzen oldugu icin suan bunlari dusunebiliyoruz.

    Yani kardesim boyle evrene bak ne kadar muhtesem diyerek insanlari imana getiremeyiz. Cunku onlarinda bizimde tam olarak aciklayamadigi seyler vardir. Bu seyde zamansiz ve boyutsuz oldugu icin hic bir zaman anlasilmayacaktir.

    Vesselam..

    edit: Bu arada amk bu dusunceye inanmiyorum. Bu anlattiklarim onlarin INANCLARI. Cunku beyler diyolarki yoklukta hizini 0 bildigimiz icin kuantum dalgalanmasi cikiyo. Bu dalgalanma da arti 1 degeri alsin diyelimki ortaya enerji cikiyo diyolar. Acik soyliyim sacma amk. Bence hic bir zaman hiclikten nasil olustugumuzu bilemiyicez. Yaraticiya inananlarda inanmayanlarda bunu hic bir zaman aciklayamayacaklar. Cunku hiclik oyle bir sey ki bilemezsin. Eger bilirsen hiclik olmaz
    ···
    1. 1.
      +4 -1
      Peki ya bu soruma cevabın nedir ?

      Alak suresinin 2. Ayeti: O insanı aşılanmış yumurtadan yarattı. 1400 yıl öncesinden zigotu, Enbiya suresinin 30. Ayeti: inkâr edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı ? 1400 yıl öncesinden Big Bang teorisini, Nuh suresi 16. Ayet: Ve Ay'ı nur, Güneş'i enerji kaynağı kıldı. nur yansıyan ışık demektir ve 1400 yıl öncesinden Ay'ın ışığının olmadığını Güneş sayesinde ışık saçtığını, EN ÖNEMLILERINDEN (17/iSRÂ-12.AYET: Geceyi ve gündüzü iki ayet (delil) kıldık. Rabbinizin nimetlerini arayasınız ve yılların hesabını bilesiniz diye gecenin ayetini sildik, gündüzün ayetini aydınlık kıldık. Biz her şeyi ayrıntısıyla açıklarız.) 1400 yıl öncesinden ayın insanoğlu dünyaya gelmeden önce güneş gibi ışık saçtığını gecelerinde gündüz gibi olduğunu insanoğlu yılları karıştırmasın diye sadece güneşin aydınlık ayın sönük kaldığını (AYIN INSANOĞLUNDAN ÖNCE GÜNEŞ GIBI IŞIK SAÇTIĞI ISPATLANMIŞTIR), Dünyanın dönüşünü, Dünyanın yuvarlak oluşunu, evrenin genişlediğini ve dahasını kim biliyorduda Kur'an-ı Kerim'e yazıyordu ? Çölün ortasında okuma yazma bilmeyen Hz muhafazid sav bu kadar geniş bir ilmi nerden, kimden öğrenecekti ? daha bunun gibi deliller çok var ama yazım uzun oldu. Şimdi gelelim en büyük ateistlerin bu soruya nasıl cevap verdiğine. Tek vereceğiniz cevap eski uygarlıklardır. Ama bilmiyorsunuz ki eski uygarlıkların verdiği bilgilerin doğruluğu %5-10 arası. Bilmiyorsunuz ki okuma yazma bilmeyen Hz muhafazid sav bunları öğrenemez. ÖĞRENSE BILE Kuran ı Kerim in %10 u %20 doğru gerisi bilimsel olarak yalan olurdu.

      Halbuki Kuran ı Kerimin %80 i bilimsel olarak doğrudur. %20 Si ise belirsizdir. Peki neden belirsizdir ? siz 900 yılında yaşamış birine Alak suresinin 2. Ayetinin doğruluğunu sorsanız ( O insanı aşılanmış yumurtadan yarattı) elbette belirsiz diyecektir. Adam zigotu nerden bilsin ? aynı şekilde belirsiz denilen Kuran ı Kerim in %20 si geleceğe dair bilgiler içerdiğinden insanlar anlayamıyor.
      ···
    2. 2.
      +2 -1
      O %20lik kisimin ayetlerini yazsana bana kardesim * 2 Zakir naik izleyip gelme.
      ···
    3. 3.
      0
      Dostum. O kuantum dalgalanması dedikleri şey kuantum vakumu diye de geçer. Lewrance Krauss Hiç Yoktan Evren kitabında bu kuantum dalgalanmalarının dolayısıyla kuantum vakumunun evreni hiç yoktan kendiliğinden oluşturduğunu varsayar. Ama kişi ne kadar subjektif olursa olsun unutulmaması gereken şey burada kuantum vakumunun bir enerjisi olmasıdır. Kuantum vakumunun gözlemlenebilir dalgalanmaları, gözlemlenebilir enerjisi vardır. Alexander Vilenkin de bu konuda Krauss'u eleştirir. Oysa felsefi anlamda hiçlik Aristo'ya göre kayaların düşündüğü şeydir. Bilimsel manada ise hiçlik bir şeyin potansiyele bile sahip olmadığı durumdur. Oysa kuantum vakumu ne potansiyele sahip değildir ne de kayaların düşündüğü şeydir. Bu enerjiye yokluk demek buz eriyip suya dönüşünce bu su yoktan var oldu demekle aynıdır.
      Enerji'nin her zaman olduğunu kabul etmek de doğru olmaz. Çünkü bu enerji neden o kadar zamandır dönüşüm için bekledi gibi sorular ortaya çıkar. Sonuç olarak sonsuzdan beri var olan enerjiyi ne tetikledi de maddeye dönüştü gibi bir soru çıkar ortaya ve dolayısıyla yine bir nedeni olur.
      Ve hala da neden bu enerji var, neden hiç bir şey yerine bir şeyler var gibi sorular varlığını devam ettirir.
      ···
    4. 4.
      0
      anlamadin. Hiclik yok enerji var diyolar. Daha zaman olusmadigi icin bu enerji maddeye donustugunde sonsuz sayida donusur. Cunku zaman yok.
      ···
    5. 5.
      0
      Enerji Kuantum kurdıbına göre her zaman var olmak zorunda değildir.
      Enerji Zamansız değildir çünkü o da zamandan etkilenir. Örneğin entropiye göre Enerji daha kullanılamaz hale gelir, Enerji miktarı değişmemesine rağmen verimliliği azalmaya başlar bu da enerjinin zamana bağlı olarak değiştiğini gösterir , ayrıca enerji zaten dönüşüm de geçirir t anında Kinetik enerjiyi betimlerken 2t anında potansiyel enerjiyi betimleyebilir. Bunun için zamanla birlikte enerjinin biçimi de değişir.

      Ayrıca enerji zamansızsa o zaman zamana göre etkilenmemek demektir bu. Bu da onun zaman içinde maddeye falan dönüşmesiyle çelişir.
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster