/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +11 -3
    Şimdi sen iman etmiyorsun tamam mı.
    Allah (c.c) senin iman etmeyeceğini biliyordu. Seni direk Cehennem e de koyabilirdi. Peki neden yapmadı ?
    Cehennemde sen konuşacaktın ve aynen bunları diyecektin
    "Belkide Dünyaya Gönderilmiş Olsam , Sana iman Ederdim ve Şuan Burada Olmazdım"
    Allah çok merhametlidir. Bizi dünyaya yollayarak şans vermiştir.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      Çok mantıklı amk vallahi çok mantıklı sana biyad ediyorum şuku
      ···
    2. 2.
      +1
      ULAN BU NASIL HiKAYE AMK SIRF BEN BU SORYU SORAMAYIMM DiYE Mi GÖNDERDi DiYERSUN SEN ULAN BÖYLE CEVAP MI OLUR.
      ···
    3. 3.
      -2
      Anlamak isteyenler anlar panpam. Anlamak istemeyen yobazlar gelip burda Müslümanları g*t ettiğini sanar ama aslında kendisinin g*t olmuştur.

      ve Estağfurullah bana değil Yüce Allah (c.c) ye biat et.
      ···
    4. 4.
      0
      sende değil suç bu verdiğin cevabı ilkokuldan beri öğretiyorlar. biride demiyor aga bu nasıl cevap. hayatınız kabullerle dolmuş, başkada birşey yok. gerçeklerden uzaklaşmış kaybolmuşsunuz. gerçeğe değil ama yalanlara inanmak daha kolay olmuş sizin için. bu verdiğin cevabı mantıklı biri görse utanır sana birşey demeye., yaratıcıyı aşağılamışsın aslında verdiğin bu cevapla. sadece sıkışmamak için iinsanı yarattı anlamı çıkarmışsın. buda yaratıcıya hakaret sayılır.
      ···
    5. 5.
      +1 -1
      map engineer eminim ki benden çok araştırma yapmıyorsun. Neredeyse her alanda araştırma yaparım ve genel kültürümde oldukça iyidir. Dinleri , Neyin neden olduğunu , Ayetlerin bilimsel açıklamalarını vs. olsun araştırırım ve araştırınca islam ve Bilim arasındaki Mükemmel Köprüleri görürüm.
      Dediğim gibi insanların verdiğim cevaplara bakış açıları farklı olduğundan sen "yaratıcıya hakaret" diye yorumlamışsın , olabilir saygı duyarım. Fakat gerçekten öğrenmek isteyen bir Ateist bu cevaba bakarak çok daha farklı şeyler çıkarabilir.
      Başlık açıp soru sormadan önce kendine şu soruyu sor " Acaba ben bu sorunun cevabını gerçekten öğrenmek istiyor muyum ? "
      ···
    6. 6.
      0
      ya da sana en son şunu diyeyim. Belkide Dünyaya Gönderilmiş Olsam , Sana iman Ederdim ve Şuan Burada Olmazdım diyen adama allahın hayır iman etmezdin demesi çok mu zor. allah herşeyi bilen değil mi o kişinin yaşasada yinede cehenneme gideceğini bilmiyor mu? buna rağmen yollamasında hiçbir akıllı sebep var mı?
      ···
    7. 7.
      0
      Şöyle düşün :
      Sen çok tembel bir öğrencisin ve hoca sınavda senin 0 alacağını biliyor. seni sınava sokmadan e okula direk 0 giriyor. sen şimdi bu hocanın yanına gidip "Hocam ben sınava girseydim belki 100 alacaktım" diyorsun.
      hoca sana "HAYIR 0 ALACAKTIN BiLiYORUM BEN" diyor. sonuçta hocanın bunu demesi zor birşey değil. senin sınava girsende girmesende 0 alacağını biliyor zaten.
      Ama hoca o kadar Merhametli ki seni sınanva sokuyor ve eline bir kitap veriyor bu kitaptan da kopya çek diyor.
      ···
    8. 8.
      0
      öncelikle okuldaki hoca senin kaç alacağını %100 bilemez. kağıdına bakmadan kaç alacağını ancak tahmin edebilir. ama kesin konuşamaz. ama allahın yaptığı sınav da ise daha sınav başlamadan sonuç bellidir. sınav formalitedir kul allaha itirazda etse sonuç değişmez bunu allah bilir. ama dünyada yaratılırsa cezayı direk çekmeye başlamadan farklı olaraköldükten sonra cezayı çeker.. şimdi yanmayacaksında 80 yol sonra ölünce yanmaya başlayacaksın demektir. yani sınavın herhangi bir amacı kalmaz. sonuç kesindir değişmez. öğretmen öğrenci ilişkisiyle allah kul ilişkisinin benzememesinin, örtüşmemesinin nedeni bu.
      ···
    9. diğerleri 6
   tümünü göster