/i/Para

  1. 1.
    +3
    Sevgili yurttaşlar, vatandaşlar, arkadaşlar, panpişler, gençler, yaşlılar, dindaşlar, yoldaşlar, ülküdaşlar...

    Uzun süren düşüncelerim sonucun yeni bir ekonomi modeli geliştirdim.

    Ne kapitalist ne de komünist olmayan milli ve gerçekleştirilebilir bir ekonomi modeli önerim var. Eğer bana katılıyorsanız lütfen bu yazıyı dikkatlice okuyun ve yorum + puan vererek daha fazla insana ulaşmasını sağlayın.

    Çünkü güç ve kontrol toplumun temelinde başlar, destekleriniz yahut kıymet verdikleriniz kadar varsınız: yani para gibi.

    Kısa bir fikir hülasası :

    Para nedir :
    Değer verilen bir nesneyi topluma referans olarak gösteren kağıt. Bu ilk zamanlarda altındı.

    Kredi nedir :
    Değerli bir nesneyi bankaya referans göstererek, bankadan alacağınız kağıt.

    Yerel para :
    Yerel para, yerel bölgelerde kullanılan paralardır. Bunu sadece Türk Lirası, Arap Riyadı, vb. vb.. düşünmeyin. Her şey aslında lokal paradır, un, ekmek, çelik ve hatta zaman.

    Global para :
    Tüm kredilerin kontrolünü yapan ana kontrol mekanizması, çoğu kimsenin Amerikan Parası zannettiği halbuki özel bir kuruluş olan büyük merkez bankasının bastığı kağıt. Bu merkez bankasına kimileri mason der, kimileri rockfeller der, kimisi illuminati der.. Konumuz bu değil. Ama merkez bankası kâr amacı güden, ve parayı altını referans gösteremeden (bu çok önemli!) üreten kuruluştur.

    Parayı onlar basıyorsa neyin kâr amacını güdüyorlar?
    Bunun cevabı üç harf: Güç. Yani toprak, hammadde, insan gücüdür. Kaos teorilerine göre dünyanın kontrolü.

    Bir zamanlar altını referans alan para birimleri, merkez bankasının güçlü otoritesi ve her ülkeyi istediği kıvama getirme yetileri sayesinde dolara endeksli hale gelmiştir. Sterlin yahut euro dolardan kıymetli görünebilir fakat hepsi dolara endekslidir.

    Bizim küçük şirin ülkemizdeki olaylar kargaşalar global ölçekteki akımların yanında çok küçük izler oluşturur, şu anki krizde globaldir. Fakat iç ekonomisi iyi olmayan bizleri zangır zıngır titretmektedir.

    Çok uzattın kardeşim sadede gel :

    Sadede geliyorum... Bu yapılacak işlemin devlet eliyle ve halk desteği ile yapılması gerekiyor, kısmi komünal kısmi serbest bir ekonomi..

    Devlet öncelikle aşağıdaki alanları kontrolü altına tamamen almalı, bunu canı pahasına, doların 10 lira olma pahasına yapmalı :

    Aşama - 1 :
    1- Türkiye içi hammaddelerin Türk devleti tarafından (özel bir kuruluş değil, bizzat devlet) saf olarak çıkartılması.

    2- Ülkede mevcut olmayan hammeddeler için hedef topraklar belirlenmesi ve oradaki hammadde kaynaklarının devletle işbirliği yapan özel şirketler tarafından satın alınması.

    3- Devlet ve özel sektör işbirliği ile elde edilemeyen hammaddeler için, bahaneler üretilip "kalıcı" askeri harekat düzenlenmesi. Musul ve Halep bunlar için çok iyi bir fırsat.

    Bu ilk üç adım sağlanana kadar Türk Parası çok büyük değer kaybedecek, varsın kaybetsin devam ediyorum.

    Aşama-2 :
    1 - Her vatandaşa Türk Lirası üzerinden sabit bir maaş. Şu şekilde: çalışsın, çalışmasın herkesin devletten alacağı 500 Bin TL'ye kadar bir para sınırı var, bu para aylık bölünerek verilecek.

    2- Tarım ve Toprak reformu yapılarak gıdanın kontrolü "halkın" ürettiği devlete ait bir yapılanmaya girecek. Bu sayede ülkede hangi çaplı bir kriz olursa olsun, gıda problemi olmayacak. Zaten sabit bir geliri olan halk, reforma destek olarak hem fazladan gelir elde edecek hem de toprak sahibi olacak. Bu sayede tarım ve hayvancılık ilerleyerek büyük oranda istihdam sağlanacak. Bu istihdamı işçi istihdamı olarak düşünmeyin, mühendis istihdamı, emekçi istihdamı, muhasebeci istihdamı olacak. Zira insan gücünü esas alan değil, çok insanı istihdam edip makina/teknoloji gücünü esas alan bir tarım&hayvancılık olacak.

    3- Teknolojik girişimcilere devlet himayesi. Teknolojik bir ürün üretmeyi hedefleyen ve bunu projelendiren herkese %100 devlet tarafından masrafları karşılanacak insan gücü + hammadde desteği. Bu sayede girişimci ekonomik sorunları düşünmeden projesine odaklanacak. Projenin üretilmesi durumunda ihraca hazır ürünler çıkacak. ihracat artacak, ülkede teknoloji ucuzlayacak.

    4- Uydu, haberleşme atağı: Tüm haberleşme ağlarına alternatif Türk haberleşme sistemleri yerleştirilecek. uydu teknolojileri sanıldığı kadar zor değil, ve bunu başaracak güce haiziz. GPS, GPRS ve diğer yabancı uydulardan kurtuluyoruz.

    5- Nükleer Santraller: Yüksek güvenlikli nükleer santraller ile enerjide dışa bağımlılık 0'a indirilecek. Nükleer santral de sanıldığı kadar zor bir iş değil. Ermenistan'da 1945'de 2 sene yapılan santrali biz 2016'da 1 senede yapamazsak ayıp valla.a

    6- Pis işlerin kontrolü bizde: tüm uyuşturucu, silah, sigara, alkol, kimyasal madde kaçakçılığı devletin gizli eliyle Türkiye üzerinden yapılacak. O kadar anlatıyoruz asyayı avrupayı bağlıyoruz diye bir işe yarasın amk.

    Bu model ile 10 senede süper güç olup, rockfellere, kissingere, rotshilde etek giydirip dansöz gibi oynatmazsak suratıma tükürün. Ama halkın sabırlı olması, yöneticileri tam desteklemesi gerekiyor. Bizim yöneticilerimizin de artık yaptıkları mallıklara son vermesi, son vermiyorlarsa yerlerine adam gibi birilerini getirip bu işi yaptırmamız gerekli.

    Fotoğrafı dikkat çeksin diye koydum.
    Destek ve yorumları alayım.

    edit: yazım hatası düzeltildi.
    ···
   tümünü göster